Sony Xperia X İçin Ücretli İşletim Sistemi! - Son Dakika
Ekonomi

Sony Xperia X İçin Ücretli İşletim Sistemi!

Sony Xperia X İçin Ücretli İşletim Sistemi!

Finlandiya merkezli Jolla tarafından geliştirilen Sailfish OS, akıllı telefon endüstrisinde pek fazla kabul göremedi.

27.08.2017 21:10

Finlandiya merkezli Jolla tarafından geliştirilen Sailfish OS, akıllı telefon endüstrisinde pek fazla kabul göremedi. Sony Mobile ise Jolla ile anlaşarak, Xperia X için yeni Sailfish X işletim sisteminin kullanıcılara sunulmasına ön ayak olmuş .

Sony Xperia X için Sailfish X satışa sunuluyor!

Jolla şimdiye kadar Intex, Fairphone ve TRI gibi şirketlerle iş birliğine gitmiş olsa da bu konuda başarılı olamadı. Haliyle şirket yeni bir yaklaşımla kendisini göstermek için kolları sıvadı. Sony Mobile"dan destek gören şirket, Sony Xperia X akıllı telefonlar için Sailfish X adını verdiği mobil işletim sistemini tamamladı ve çok yakında kullanıcılar Sailfish X satın alma olanağına sahip olacak.

Sony Xperia X İçin Ücretli İşletim Sistemi!

Şaşırtıcı bir şekilde Jolla, Sailfish X"i parayla satma yoluna giderken, 11 Ekim tarihinde telefonunuza yükleyebileceğiniz imajın dağıtımına başlanacak mobil işletim sistemi için talep edilen ücret ise 49.90 avro. Yani dünya para verdiğiniz Xperia X akıllı telefonunuz için yaklaşık 50 avro daha harcayıp bir mobil işletim sistemi almanız bekleniyor ki hali hazırda Android yüklüyken. Bu anlamda şirketin ne kadar başaracağı merak konusu. Avrupa için ön satışların 27 Eylül itibariyle başlayacağını da not olarak düşelim.

Hatta başlangıçta akıllı telefonun tüm özelliklerinin resmi olarak desteklenmeyecek olması da önemli bir eksi. Kullanıcıların Bluetooth, yeni sensörler (barometre, adım sayar vb.), parmak izi sensörü ve FM radyoda sorun yaşayabilmesine olağan bakılıyor. Ek olarak ilk başta kullanıcıların Sailfish X"i kilitsiz bir Xperia X modeline kurmak için bir Linux bilgisayara da ihtiyaç duyacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Sony Xperia X İçin Ücretli İşletim Sistemi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement