Yolcu seçen taksicileri para cezası kesildi - Son Dakika
Ekonomi

Yolcu seçen taksicileri para cezası kesildi

İstanbul Taksim Meydanı'nda sivil trafik polisleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde yolcu seçtiği tespit edilen taksi şoförlerine para cezası kesildi. Ayrıca, 10 gün trafikten men edilen araçlar bağlanarak otoparka çekildi. Taksiciler ise bu duruma tepki gösterdi.

23.08.2023 13:38  Güncelleme: 15:08

İstanbul Taksim Meydanı'nda sivil trafik polisleri taksicilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde yolcu seçtiğini tespit edilen taksi şoförlerine para cezası kesildi. 10 gün trafikten men edilen araçlar bağlanarak otoparka çekildi. Taksi şoförleri ise araçların bağlanmasına tepki gösterdi.

SİVİL POLİSİ ALMAYINCA CEZAYI YEDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Trafik ekipleri Taksim Meydanı ve çevresinde taksilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Sıraselviler Caddesi'nde müşteri gibi taksiye binmek isteyen sivil trafik polisi araca alınmayınca, ileride uygulama yapan ekiplere taksi plakasını bildirdi. Taksim Meydanı'ndaki kontrol noktasında durdurulan şoförlere 'Yolcu seçme' maddesinden idari para cezası uygulandı. 10 gün trafikten men edilen taksiler çekiciyle otoparka götürüldü.

Taksicilere yönelik denetimlerde cezalar kesildi

"4 BİN TL CEZA YEDİM"

Ceza yazılıp aracı bağlanan taksici, Halil İbrahim Arıcı " 'Eminönü'ne götürür müsün?' dedi. Ben de çok trafik var. 'Tramvaya bıraksam olur mu?' dedim. Bundan sebep ceza yedim. 4 bin lira ceza yazıldı, aracım da 10 gün bağlandı. Bu müşteri seçmek değil, sadece rica ettim. Bu yazılan ceza vicdani mi yani" diye konuştu.

Taksicilere yönelik denetimlerde cezalar kesildi

"KAZA VAR, YUKARIDAN GÖTÜREYİM DEDİM"

Aracı bağlanan taksici Hakan Ege ise, "Eminönü'nde trafik kilit, kaza var dedim. Yukarıdan götüreyim dedim. Söylediğim cümle bu. Yolcu seçmeden ceza kesildi. Para cezası yazıldı; aracım bağlandı" dedi. Sivil trafik ekipleri ile trafik polislerinin taksilere yönelik denetimlerinin süreceği öğrenildi.

Taksicilere yönelik denetimlerde cezalar kesildi
Yolcu seçen taksicileri para cezası kesildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yolcu seçen taksicileri para cezası kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement