Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı: Şap hastalığı aşısı talepler doğrultusunda gönderilmeye devam edilecek - Son Dakika
Ekonomi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı: Şap hastalığı aşısı talepler doğrultusunda gönderilmeye devam edilecek

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı: Şap hastalığı aşısı talepler doğrultusunda gönderilmeye devam edilecek

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, şap hastalığıyla ilgili aşı konusunda sorun yaşanmadığını belirterek, üretim planlamasının yapıldığını ve aşının talepler doğrultusunda sahaya gönderilmeye devam edileceğini söyledi. Şu an 15 milyon aşının olduğunu ve bunun tamamının kullanılmasının hedeflendiğini belirten Gümen, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve eylem planının önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti.

05.09.2023 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, şap hastalığıyla ilgili aşı konusunda sorun yaşanmadığını belirterek, "Üretimimizi ona göre planladık. Aşıyı da sahaya istek olduğu müddetçe göndermeye devam edeceğiz. Şu an 15 milyon aşımız var, bunun tamamını bu süreçte kullanmayı hedefliyoruz." dedi.

Ankara'nın Polatlı ilçesi Sakarya Mahallesi'ndeki bir besi çiftliğinde şap hastalığıyla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gümen, et ve süt üretiminde verim kaybına yol açan hastalıkla mücadele için üretilen 29 milyon aşıdan kalan 15 milyonunu talepler doğrultusunda sahaya gönderdiklerini bildirdi.

Gümen, et, süt, yumurta üretiminde kalite, verimlilik ve sürekliliği artırmak istediklerini belirterek, "Önümüzdeki günlerde hayvan hastalıklarıyla mücadele ve eylem planımızı açıklayacağız. Türkiye'de ari hayvan işletmelerinin sayısını artırarak, daha fazla sağlıklı hayvana ulaşmayı hedefliyoruz. Sağlıklı hayvan daha kaliteli et, daha kaliteli süt demek." diye konuştu.

Tüm illere aşıların gönderildiğine ve etkili aşı kampanyası yürütmek istediklerine değinen Gümen, bölgelere gidip aşılamanın daha etkin yapılmasını ve kayıp yaşamadan süreci yönetmeyi hedeflediklerini anlattı.

Gümen, bu sene 29 milyondan fazla aşı üretildiğini ve bütün illere ihtiyaçlar doğrultusunda ilk gönderimlerin yapıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Aşının soğuk zincirde devam etmesi gerektiği için il müdürlerimiz kullandıkça aşıyı talep ediyorlar. Şap Enstitümüz de ürettiği aşıyı ihtiyaçları doğrultusunda gönderiyor. Şu an aşıyla ilgili sorunumuz yok. Bu süreçte de sorun olmasını beklemiyoruz. Üretimimizi ona göre planladık. Aşıyı da sahaya istek olduğu müddetçe göndermeye devam edeceğiz. Şu an 15 milyon aşımız var, bunun tamamını bu süreçte kullanmayı hedefliyoruz."

Programda Gümen'e, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Ersin Dilber, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, Polatlı Tarım ve Orman İlçe Müdürü Burhanettin Sütçü de eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı: Şap hastalığı aşısı talepler doğrultusunda gönderilmeye devam edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement