TCDD'ye demiryolu ile LPG taşıma lisansı verildi - Son Dakika
Ekonomi

TCDD'ye demiryolu ile LPG taşıma lisansı verildi

TCDD\'ye demiryolu ile LPG taşıma lisansı verildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), TCDD Taşımacılık Anonim Şirketine demiryolu ile LPG taşıma faaliyeti yapmak üzere lisans verdi. TCDD, taşıma lisansı kapsamında 60 bin 83 ton taşıma kapasiteli 966 adet vagon ile ülkenin dört bir yanına LPG taşıma hizmeti verebilecek. Bu adımın Türkiye ekonomisine ve LPG sektörüne büyük katkı sağlaması bekleniyor.

02.11.2023 11:04  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK), TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü'ne, demir yolu ile sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) taşıma lisansı verildi.

Türkiye otogaz tüketimi ve otogazlı araç ve istasyon sayısı bakımından dünyanın en büyük LPG pazarlarından biri konumunda. Türkiye'de LPG piyasasında taşıma faaliyeti gösteren 45 LPG taşıma lisansı sahibi firma bulunuyor. Lisans sahiplerinin 39'u boru hattı, 5'i deniz yolu taşımacılığı alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, demir yolu ile LPG taşıma faaliyeti yapmak üzere EPDK'ya lisans başvurusunda bulundu. EPDK LPG Piyasası Dairesi Başkanlığı'nın inceleme ve değerlendirmelerinin ardından TCDD'ye demir yolu ile LPG taşıma lisansı verildi. Lisansla birlikte Türkiye'de ilk kez demir yolu ile LPG taşıma faaliyeti lisanslandırılmış oldu. TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, taşıma lisansı kapsamında 60 bin 83 ton taşıma kapasiteli 966 vagon ile ülkenin dört bir yanına LPG taşıma hizmeti verecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TCDD'ye demiryolu ile LPG taşıma lisansı verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement