Thd Genel Başkanı Çakar Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Thd Genel Başkanı Çakar Açıklaması

Thd Genel Başkanı Çakar Açıklaması

"Tüketicilerin telefon numaraları ve şahsi bilgilerinin 3. şahıs ve firmaya satılması veya verilmesi önlensin"

15.03.2014 14:02

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, tüketicilerin telefon numaraları ile şahsi bilgilerinin 3. şahıs ve firmalarla paylaşılmasının engellenmesi gerektiğini söyledi.

Çakar, Kızılay Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısında, tüketicilerin, cep telefonlarında her geçen gün yeni sorunlarla karşılaştığını belirterek, cep telefonlarının tüketiciler üzerinde "yasal bir soygun ve dolandırıcılık aracı" olarak kullanıldığını savundu.

Türkiye'de konuşma birim ücretleri ile SMS, MMS ve internet gibi iletişim hizmeti ücretlerinin diğer ülkelere kıyasla pahalı olduğunu anlatan Çakar, tüketicilerden bu konularda çok sayıda şikayet geldiğini belirtti. Söz konusu şikayetlerin çözümüne ilişkin yetkililere seslenen Çakar, şunları kaydetti:

"Konuşma birim ücretleri düşürülsün, konuşma ücretlerinden alınan özel iletişim vergisi kaldırılsın, KDV indirilsin. SMS, MMS ve internet gibi iletişim hizmeti ücretleri indirilsin. Konuşma paketlerinde ücret ve zaman aldatmacısı kaldırılsın. Tüketicilerin aldatılmaması için saniye bazlı ücretlendirmeye geçilsin. Normal faturalarla ayrıntılı faturalar açık ve anlaşılır şekilde düzenlensin. Yalın ADSL fiyatları düşürülsün. Tüketicilerin telefon numaraları ve şahsi bilgilerinin 3. şahıs ve firmaya satılması veya verilmesi önlensin, uymayan firmalara caydırıcı cezalar verilsin. Cep telefonlarından yapılan geniş kapsamlı dinlemeler yasaklansın. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda yasa gereği tüketici örgütlerinin bir temsilcisi bulundurulsun. Tüketicilerin istemedikleri mesaj ve iletileri reddetme haklarına saygı gösterilsin. Özel içerikli hizmetler ucuzlatılsın. GSM operatörleri ortak anten sistemine geçsin ve baz istasyonları tüketicilerin sağlığına zarar vermeyecek şekilde kurulsun."

Çakar, tüketicilere de haklarını aramaları ve yaşadıkları sorunlarla ilgili THD'den destek istemeleri çağrısında bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Thd Genel Başkanı Çakar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement