Thk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Thk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban Açıklaması

Thk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban Açıklaması

"Gezi Parkı olaylarının çıktığı günden bugüne kadar borsada işlem yapan iki yabancı bankanın aldığı, sattığı hisse senetleri incelendiğinde ülke üzerinde oynanan oyunun çok önemli bir bacağı çözülecek"

04.09.2013 18:44

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "Gezi Parkı olaylarının çıktığı günden bugüne kadar, borsada işlem yapan iki yabancı bankanın aldığı sattığı hisse senetlerinin incelenmesi durumunda, ülke üzerinde oynanan oyunun çok önemli bir bacağının çözüleceğini" ileri sürdü.

ANKİSAD'dan yapılan yazılı açıklamada, THK Üniversitesi Rektörü Ban'ın, Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ANKİSAD) Genel Başkanı Harun Akça ve ANKİSAD Yönetim Kurulu üyelerine "Dünyayı Kimler Yönetiyor? Türkiye IMF İlişkileri" konulu seminer verdiği belirtildi.

Seminerde, dünyayı yöneten ailelerin "Rothschild ve Rockefeller aileleri" olduğunu savunan Ban, global sermaye, petrol, altın, finans, kimya, elektronik, silah, gıda, tekstil, sanayi, tarım ve medyanın, bu hanedanlığın karmaşık ve kaotik ilişkileriyle şekillendiğini kaydetti.

Gezi Parkı olaylarının bütçeye büyük yük getirdiğini belirten Ban, olayların çıktığı günden bugüne kadar borsada işlem yapan iki yabancı bankanın aldığı, sattığı hisse senetlerinin incelenmesinin, ülke üzerinde oynanan oyunun çok önemli bir bacağının çözeceğini iddia etti.

Türkiye'nin yakaladığı siyasal istikrar ve ekonomik yatırımlarla artık büyük devlet olma yolunda büyük adımlar attığını belirten Ban, oyunun kuralına göre oynanması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin GAP olayı gündeme geldiği zaman hemen karşısına bir PKK terör örgütünü çıkarıldığına dikkati çeken Ban, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin üçüncü köprüsü, işte üçüncü havalimanı İstanbul'a gündeme geldiğinde hemen karşısına bu olayları çıkardılar. İşte Reyhanlı, Gezi Parkı olayları… Bu ne demektir? Türkiye'nin kendi sermayesiyle yeni yatırımlar yapması istenilmiyor demektir. Bu Türkiye'nin bölgesinde söz sahibi olacak yatırımları gerçekleştirmesi istenmiyor anlamına gelir. Çünkü muhtemelen Türkiye çok büyük bir oyunu bozarak bu barış sürecini çok farklı bir şekilde ortaya çıkardı. Kullanmaya başladı. Bu da birçok büyük devletin hoşuna gitmedi. Çünkü onlar hep bizim parçalanmamızı 1918 yılından bu yana istiyorlar ve bunu gerçekleştirmek içinde ellerinden geleni yapmaya hazırlar ve devam edecekler. Bizim de işte üzerimize millet olarak devlet olarak hükümet olarak düşen görev ise bu oyunları ortaya çıkarmak ve oyunu kuralına göre oynamaktır."

ANKİSAD Başkanı Harun Akça ise konuşmasında ANKİSAD yönetimine yeni isimlerin katıldığını, özverili çalışmalarının yeni yönetim kurulu ile yoğun bir şekilde devam edeceğini belirterek, Ankara iş dünyasının sesi olmaya çalışacaklarını ifade etti. Akça, amaçlarının ANKİSAD üyeleri için ticari fırsatları yakalayabilmek ve yeni pazarlara girebilmek olduğunu sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Thk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ban Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement