THY 9 Aylık Zararını Telafi Etti - Son Dakika
Ekonomi

THY 9 Aylık Zararını Telafi Etti

Türk Hava Yolları, son çeyrekte 1.3 milyar TL kâr ederek, 9 aylık zararının tamamına yakınını telafi etti

12.03.2017 09:05  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

THY, jeopolitik risklerin etkisiyle terör tehdidinin arttığı, Rusya ile krizin yaşandığı ve döviz kurundaki dalgalanmanın tahmin edilemeyen seviyelere yükseldiği 2016 yılının son çeyreğinde, yılın 9 aylık dönemindeki zararının neredeyse tamamını telafi etti. THY'nin yılın dokuz aylık döneminde 1 milyar 346 milyon lira olan zararı, yıl sonu itibarıyla 47 milyon liraya geriledi. Böylece THY yılın son çeyreğini 1.3 milyar TL net kârla tamamlamış oldu.

3 BİN YENİ İSTİHDAM SAĞLADI

THY'nin 2015'te 28.7 milyar TL olan satış gelirleri, turizmdeki gerilemeye rağmen, geçen yıl yüzde 3'e yakın artarak 29.5 milyar liraya ulaştı. Şirketin toplam personel sayısı 2016 yılında yaklaşık 3 bin kişi artarak 30 bin 541'e yükseldi. THY'nin aktif büyüklüğü yüzde 37'lik artışla 65.1 milyar liraya çıktı.

SPK'DAN DUMANLI VE DÜZEL'E SUÇ DUYURUSU

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), THY ile ilgili olarak yaptıkları yalan, yanlış ve yanıltıcı haberler nedeniyle Taraf Gazetesi, Zaman ve Todays Zaman yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. FETÖ üyesi firari Ekrem Dumanlı, Harun Reşit Çümen, Neşe Düzel, Başar Arslan, Gökhan Erkuş, Bülent Onur Şahin, Bülent Keneş hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle suç duyurusunda bulunuldu. (Sabah)

THY 9 Aylık Zararını Telafi Etti

Son Dakika Ekonomi THY 9 Aylık Zararını Telafi Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement