TOBB Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Nepal'deki CACCI Konferansı'na katıldı - Son Dakika
Ekonomi

TOBB Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Nepal'deki CACCI Konferansı'na katıldı

TOBB Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Nepal\'deki CACCI Konferansı\'na katıldı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 6-7 Kasım 2023 tarihlerinde Nepal'de gerçekleşen 37. Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Konferansı'na katıldı. Konferansta, TEPAV tarafından hazırlanan çalışma olan 'Politika Savunuculuğu Çalışma Grubu' oturumu gerçekleşti ve CACCI Üye ülkelerine yol haritası çizilmesi planlandı. Ayrıca, CACCI Başkanı Peter McMullin'in yönettiği 97. CACCI Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, CACCI'nin çalışmaları ve gelecek dönem faaliyetleri ele alındı. CACCI, Asya-Pasifik bölgesindeki 28 ülkenin Odalar Birliklerini bir araya getirerek ekonomik gelişmeye katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

15.11.2023 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6-7 Kasım 2023 tarihlerinde Katmandu, Nepal'de gerçekleşen 37. Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Konferansı'na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) temsilen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci katıldı.

Konferansta gerçekleşen oturumlardan "Politika Savunuculuğu Çalışma Grubu" oturumunda, TEPAV'ın hazırladığı çalışma ele alındı. CACCI Üye ülkelerine bir yol haritası çizmesi öngörülen çalışma çerçevesinde çeşitli workshoplar düzenlenmesi planlanıyor. Konferans kapsamında ayrıca, CACCI Başkanı Peter McMullin'in yönettiği 97. CACCI Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, CACCI Çalışmaları ve önümüzdeki dönem faaliyetleri ele alındı.

Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI), 1966 yılında 10 ulusal ticaret odası tarafından Tayvan'da kuruldu. Avustralya Kıtasından Avustralya, Papua Yeni Gine, Yeni Zelanda, Doğu Asya'dan Hong Kong, Japonya, Güney Kore, Moğolistan, Tayvan, Rusya Federasyonu; Güneydoğu Asya'dan Brunei, Kamboçya, Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur ve Vietnam, Güney Asya'dan Bangladeş, Hindistan, Nepal, Pakistan ve Sri Lanka, Orta Asya'dan Azerbaycan, Gürcistan, İran, Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye'den oluşan 28 ülkenin Odalar Birlikleri CACCI'ye üye durumda. Konferansta üye ülke iş dünyalarını bir araya getirerek Asya-Pasifik bölgesi ekonomilerinin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TOBB Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Nepal'deki CACCI Konferansı'na katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement