Tokatlı Ahşap Ustası, Yurtdışına Ağaç Eşyaları Satarak Geçimini Sağlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Tokatlı Ahşap Ustası, Yurtdışına Ağaç Eşyaları Satarak Geçimini Sağlıyor

Tokat'ta yaşayan Ahmet Özçelik, hobisi olarak ağaçlardan yaptığı epoksi masa, sehpa, abajur, kamelya, baston ve hediyelik eşyaları yurtdışına satarak hem geçimini sağlıyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Ahmet Özçelik, bin yıllık ardıç ağaçlarını değerlendirerek Almanya başta olmak üzere Kanada'ya dahi gönderiyor.

17.07.2023 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOKAT'ta yaşayan Ahmet Özçelik, hobisi olarak ağaçlardan yaptığı epoksi masa, sehpa, abajur, kamelya, baston ve hediyelik eşyaları yurtdışına satarak hem geçimini sağlıyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. 2013 yılında yurtdışından memleketi Tokat'ın Zile ilçesine gelerek yerşeyen evli ve 2 çocuk babası Ahmet Özçelik (58), hobi amaçlı uğraşmak amacıyla kendisine ahşap atölyesi kurdu. Doğa gezisi yapmayı seven Özçelik, bin yıllık ardıç ağaçlarını değerlendirerek yurtdışına satışını gerçekleştiriyor. ATIL AHŞAPLARIN YENİDEN CANLANDIRIYOR

Eski ardıç ağaçlarına Almanya'dan yoğun talep olduğunu belirten Ahmet Özçelik, Aslında muhasebeci olmam gerekirken yurtdışına açıldım ve inşaat işine girdim. İnşaat işinden sıkılınca 1994 yılından sonra ahşap işiyle uğraşmaya başladım. 2013 yılında yurtdışından memleketim Zile'ye gelerek hobi amaçlı ahşap atölyesi kurdum. Doğa gezisi yapmaya sevdiğim için gece gündüz dağlarda ağaç topluyorum. Sonra getirip atölyemde baston, sehpa, hediyelik eşyalar yapıyorum. Ardıç ağaçlarına Almanya'dan yoğun talep var. Almanya başta olmak üzere Kanada'ya dahi gönderdim dedi.

Tokatlı Ahşap Ustası, Yurtdışına Ağaç Eşyaları Satarak Geçimini Sağlıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Tokatlı Ahşap Ustası, Yurtdışına Ağaç Eşyaları Satarak Geçimini Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement