TPAO'nun başvurusu üzerine Siirt'teki 2 saha için kamulaştırma kararı alındı - Son Dakika
Ekonomi

TPAO'nun başvurusu üzerine Siirt'teki 2 saha için kamulaştırma kararı alındı

TPAO\'nun başvurusu üzerine Siirt\'teki 2 saha için kamulaştırma kararı alındı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TPAO'nun başvurusunu değerlendirdikten sonra Siirt'teki 2 sahanın kamulaştırılmasına karar verdi. Kamulaştırma kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

02.02.2024 12:10  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) başvurusu üzerine Siirt'teki 2 saha için kamulaştırma kararı alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün (MAPEG), istimlake müteallik kararı, Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, TPAO'nun başvurusunu değerlendiren MAPEG, petrol işlemi için gerekli olan ve kamulaştırılmasında kamu yararı bulunan, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde acele el koyma kararı bulunan Siirt ili, Kurtalan ilçesi, Saipbeyli köyü sınırları içindeki parsellerin kamulaştırılmasına karar verdi.

Öte yandan, İletim Sisteminde Yer Alan Sayaçlarda Hatalı Ölçüm Kaydedilmesi veya Ölçüm Kaydedilmemesi ile Sayaca, Ölçü Devresine Müdahale Durumunda Tesis Edilecek İşlemlere İlişkin Usul ve Esaslarına ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme kararı da Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre EPDK, iletim sistemine bağlı ölçüm noktalarında uzlaştırmaya esas ana sayacın veya ana ve yedek sayacın uzaktan okunamadığı, hatalı okunduğu, kayıt yapmadığı, kontrol ve test sonucu hatalı ölçüm yaptığı, mührünün kopartıldığı veya sayaçların doğru ölçüm yapmasına engel olacak müdahalelerin tespit edildiği durumlarda, kullanıcının sayaç verilerinin ve müdahale zamanının belirlenmesinde kullanılacak yöntemleri belirleyecek. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TPAO'nun başvurusu üzerine Siirt'teki 2 saha için kamulaştırma kararı alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement