TSK'lılara 'Genel Sağlık Sigortası' - Son Dakika
Ekonomi

TSK'lılara 'Genel Sağlık Sigortası'

TSK Personeli 'Genel Sağlık Sigortası' Kapsamına Alındı.

15.10.2010 16:18  Güncelleme: 09:07

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapan askeri ve sivil personelle bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumunca devralınmasına ilişkin protokol, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer tarafından imzalandı.

"PERSONEL, GENEL SİGORTA KAPSAMINA ALINDI"

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK'da) düzenlenen imza töreninde konuşan Dinçer, protokolün TSK ve İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı mensuplarının ve ailelerinin genel sağlık sigortası kapsamına girmesine olanak sağladığını belirtti.

Dinçer, 60 milyon kişinin genel sağlık sigortası, 12 milyon kişinin yeşil kart ile devlet imkanlarından yararlandığını kaydetti. TSK mensuplarının ve ailelerinin askeri hastanelerden yararlanmaya devam edeceklerini, bunun yanında devlet ve özel hastanelerden de hizmet alabileceklerini bildiren Dinçer, şunları söyledi:

"İSKANDİNAV ÜLKELERİNDEN ÖNDEYİZ"

"Yapılan çalışmalarla Türkiye, dünyaya örnek olan İskandinav ülkelerinin sağlık hizmetlerini aşan bir sağlık hizmeti vermeye başladı. Sağlık hizmetlerinde Türkiye önemli bir yol kat etti. Uluslararası değerlendirme kuruluşları, Türkiye'nin İsveç, Danimarka ve Norveç gibi ülkelerden önde olduğunu ifade ediyor."

PROTOKOLDEN, 65 BİN PERSONEL VE BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUKLARI YAKINLARI YARARLANACAK

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de TSK mensuplarının bugüne kadar genel sağlık sigortası kapsamına alınmadığını anımsatarak, imzalanan protokolle TSK personeli ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin de askeri hastanelerin yanı sıra özel ve devlet hastanelerinden yararlanabileceğini belirtti. Protokolün yaklaşık 65 bini bulan TSK personeliyle, bakmakla yükümlü oldukları kişileri kapsadığını ifade eden Gönül, er-erbaş, askeri lise ve okullarla, yedek subay öğrencilerinin protokol dışında tutulduğunu, protokol dışı kalanların askeri hastanelerden yararlanmaya devam edeceklerini bildirdi. Gönül, sivil hastaların da askeri hastanelerden yararlanmaya devam edeceklerini vurguladı.

ANKARA/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi TSK'lılara 'Genel Sağlık Sigortası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement