Ttk'da Yeni ve Eski İşçi Arasındaki Ücret Farkı Kapanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ttk'da Yeni ve Eski İşçi Arasındaki Ücret Farkı Kapanıyor

Ttk\'da Yeni ve Eski İşçi Arasındaki Ücret Farkı Kapanıyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi 11 bin 400 işçiyi ilgilendiren, 2011 ve 2012 yıllarını kapsayan 24'üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

05.08.2011 17:06

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi 11 bin 400 işçiyi ilgilendiren, 2011 ve 2012 yıllarını kapsayan 24'üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, kurumda aynı işi yapan yeni işçi ile eski işçi arasındaki ücret farkını yaklaşık 7 puan kapattıklarını, bir sonraki sözleşmede bu farkı tamamen kapatacaklarını söyledi.

TTK Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen imza törenine Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu- İş) Genel Sekreteri Erhan Polat, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, GMİS Genel Başkan Eyüp Alabaş ile TTK ve GMİS yöneticileri katıldı. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 1 Ocak 2011 ve 31 Aralık 2012 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinin 29 Temmuz'da uzlaşmaya varılarak tamamlandığını belirtti. Alabaş, kurumda 1425 liranın altında ücretle çalışan 4 bin 300 yeni işçinin ortalama yıllık yüzde 17, 1425 liranın üzerinde ücret alan eskilerin ise ilk yıl için yüzde 8, ikinci yıl için yüzde 6 oranında zam aldığını söyledi. Eski ve yeni işçi arasındaki ücret farkını yaklaşık 7 puan kapattıklarını vurgulayan Alabaş, bir sonraki Toplu İş Sözleşmesi'nde bu farkı tamamen kapatmak istediklerini kaydetti. Alabaş, şöyle konuştu:

"Ülkemizin içinde bulunduğu durum, TTK'nın gerçekleri ve genel ücret politikalarını bilerek ortaya koyduğumuz taleplere tam ulaşamasak da, geldiğimiz noktada, tüm havza çapında arkadaşlarımızın da onayını alarak sözleşmemizi imzaladık. Biz, bu şartlarda yapabileceğimizin en iyisini yaptığımıza inanıyoruz. Önümüzdeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, aynı işi yapan arkadaşlarımız arasındaki ücret farkını tamamen kapatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. "

TTK Genel Müdürü Burhan İnan da 24'üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin maden işçisine ve kuruma hayırlı olması dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından TTK Genel Müdürü Burhan İnan, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Kamu- İş Genel Sekreteri Erhan Polat, sözleşmeyi imzaladı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ttk'da Yeni ve Eski İşçi Arasındaki Ücret Farkı Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement