Tüed Genel Sekreteri Orhan: "Emekliler de Teşvik Bekliyor" - Son Dakika
Ekonomi

Tüed Genel Sekreteri Orhan: "Emekliler de Teşvik Bekliyor"

Tüed Genel Sekreteri Orhan: "Emekliler de Teşvik Bekliyor"

Türkiye Emekliler Derneği Genel Sekreteri Recep Orhan, açıklanan yeni teşvik paketini olumlu bulduklarını belirterek, "Emekli de teşvik bekliyor" dedi Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Sekreteri Recep Orhan, açıklanan yeni teşvik paketini...

12.04.2012 09:48

Türkiye Emekliler Derneği Genel Sekreteri Recep Orhan, açıklanan yeni teşvik paketini olumlu bulduklarını belirterek, "Emekli de teşvik bekliyor" dedi Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Sekreteri Recep Orhan, açıklanan yeni teşvik paketini olumlu bulduklarını belirterek, "Emekli de teşvik bekliyor" dedi. Orhan, "Emeklilerimizin mağduriyetinin bir nebze de olsa giderilebilmesi için "emeklilere bayram ikramiyesi' hususunun yeniden gündeme getirilmesini ve yılda iki kez dini bayramlarımızda olmak üzere en az birer asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi verilmesini istiyoruz. Bu girişim emeklilerimizin de teşvik edilmesini ve ekonominin de canlanmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

TÜED Genel Sekreteri Orhan yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketini olumlu bulduklarını belirterek, emeklilerin de bir teşvik paketi istediklerini söyledi.

Siyasilere seslenen Orhan, Türkiye'nin kalkınması, genç nesillere istihdam sorunu olmayan bir ülke bırakılmasının en büyük temennileri olduğunu ifade ederek, "Yıllarca bu ülkenin kalkınması ve imarı için var gücümüzle çalıştık, çabaladık. Emeklilik denilen kutsal hakka ulaştık. Ancak, yıllar süren çabalarımızın ve prim birikimlerimizin karşılığını tam olarak alamadık. Emekli aylıklarımız ne yazık ki; yoksulluk sınırının hatta açlık sınırının altında kaldı. Görünen köy kılavuz istemez. Emeklinin kayığı artık su alıyor. Bize öngörülen çözümler ise başta intibak olmak üzere en erken 2013 yılında başlıyor ve bu çözüm de ancak 1 milyon 900 bin emeklimizi ilgilendiriyor. Üstelik bu girişimler bile yaşadığımız mağduriyeti ortadan kaldırmıyor" dedi.

-"İLLERİN EKONOMİSİ KADAR O İLLERDE YAŞAYAN EMEKLİLERİN DE TEŞVİK EDİLMESİ GEREKİYOR"-

Özellikle; Sosyal Güvenlik Reformu olarak adlandırılan 5510 sayılı yasa ile 2008 sonrası emekli olanların, çalışırken primlerinin işverenler tarafından asgari ücret seviyesinden yatırıldığı için bugün 600 TL civarına düşen bir aylık almaya mahkum olduklarını söyleyen Orhan, şunları kaydetti:

"Doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere bir çok temel ürüne yapılan zamlar ile 2013'te elimize geçmesini umduğumuz İntibak artışları da şimdiden erimiş oldu. Bizler biliyoruz ki; benzine, elektriğe ve doğalgaza zam yapılması demek, iğneden ipliğe her şeye zam gelecek demektir. İşte bu hazin tablo karşısında illerimizin ekonomisinin teşvik edilmesi kadar, o illerde yaşayan, daha doğrusu hayatta kalma mücadelesi veren emeklilerimizin teşvik edilmesi de gerekmektedir.

Bu bağlamda; parlamentodaki tüm siyasi partilerin de mutabık olacağı bir öneri sunuyoruz. Emeklilerimizin mağduriyetinin bir nebze de olsa giderilebilmesi için, daha önce birçok milletvekilimizin de yasa teklifi verdiği; "emeklilere bayram ikramiyesi" hususunun yeniden gündeme getirilmesini ve yılda iki kez dini bayramlarımızda olmak üzere en az birer asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi verilmesini istiyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tüed Genel Sekreteri Orhan: 'Emekliler de Teşvik Bekliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement