Tügiad, Suudi Arabistan'daki Girişimcilik Zirvesi'ne Katıldı - Son Dakika
Ekonomi

Tügiad, Suudi Arabistan'daki Girişimcilik Zirvesi'ne Katıldı

Tügiad, Suudi Arabistan\'daki Girişimcilik Zirvesi\'ne Katıldı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Suudi Arabistan'da düzenlenen "Girişimcilik Zirvesi"nde Türkiye'yi temsil etti."Girişimcilik Zirvesi"ne katıldı.

16.02.2013 14:23

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Suudi Arabistan'da düzenlenen "Girişimcilik Zirvesi"nde Türkiye'yi temsil etti.

Yapılan açıklamaya göre, Başkan Yücelen, 9-11 Şubat 2013 tarihleri arasında Prens Abdulaziz'in himayesinde, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde düzenlenen

"Girişimcilik Zirvesi"ne katıldı.

Zirvede, TÜGİAD ile Suudi Arabistanlı genç girişimcilere kar amacı gütmeden finansal destek sağlayan The Centennial Fund tarafından sürdürülen çalışmalar ve geniş katılımlı çalıştay neticesinde, karşılıklı iyi niyet mektupları imzalandı.

Yücelen, organizasyonun The Centennial Fund Başkanı Prens Abdülaziz'in himayelerinde yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"The Centennial Fund, özellikle küçük şehir ve köylerde yaşayan halkı destekleyen bir kuruluş. Şimdiye kadar desteklediği projelerin yüzde 75'i nüfusu yoğun olmayan bölgelere ait. Böylelikle, köyden kente göçü engellemeyi hedefliyorlar ve bu açıdan bize örnek olabilirler.

Yaptığımız iyi niyet anlaşması doğrultusunda, Ortadoğu'da ülkelerarası ticareti arttıran, bölgenin ekonomik sorun ve beklentilerine çözüm üreten ve gündem yaratan bir platform oluşturmayı amaçlıyoruz.

Bunun yanı sıra, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın liderliğinde Ortadoğu'da girişimcilik kültürünü yayarak güçlendirmeyi hedefliyoruz. Girişimciliğin yaygınlaşmasının, istihdamı artıracağına ve genç nüfus arasındaki işsizlik oranını azaltacağına inanıyoruz."

Açıklamada, Yücelen'in, Suudi Arabistan ziyareti sırasında Çalışma Bakanı Adel Fakir ve Yatırım Kurumu Başkanı Prens Saud Al Faysal ile görüştüğü de belirtildi.

Muhabir: İstanbul

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tügiad, Suudi Arabistan'daki Girişimcilik Zirvesi'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement