Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar Açıklaması

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar Açıklaması

"(Tüketicinin Korunmasına İlişkin Kanun Tasarısı Taslağı)Tasarı Taslağında yoruma açık, tüketici aleyhine kullanılabilecek bir çok hüküm ve kavram kargaşası bulunuyor"."

31.05.2013 13:30

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, Tüketicinin Korunmasına İlişkin Kanun Tasarısı Taslağı'na ilişkin, "Tasarı Taslağında yoruma açık, tüketici aleyhine kullanılabilecek bir çok hüküm ve kavram kargaşası bulunuyor" dedi.

Çakar, Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezinde yaptığı basın açıklamasında, tasarı taslağın tüketicilerle sözleşme imzalayan şirket ve firmaların tüketicilerden çeşitli ücret ve masraf almalarının önünü açtığını öne sürdü.

Tüketici korunması hakkında kanun tasarısı taslağının hazırlanmasında borçlar yasasıyla paralellik kurulmadığını belirten Çakar, "Tasarı taslağında yoruma açık tüketici aleyhine kullanılabilecek bir çok hüküm ve kavram kargaşası bulunmaktadır" ifadesini kullandı.

Tüketici haklarına ilişkin yasalar yapılırken, tüketici örgütlerinin görüşünün de alınması gerektiğini belirten Çakar, "Tasarı taslağı bu şekilde yasalaşırsa, bugün uygulamada olan Tüketicinin korunması hakkındaki yasayı mumla arayacağız" diye konuştu.

Yeni Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı ile beraber Reklam Kurulu'nun üye sayısının düşürüldüğüne dikkati çeken Çakar, "Tüketicilerden yana tavır takınan sivil toplum örgütlerinin temsiliyeti kaldırılarak aldatıcı, yanıltıcı ve istismar edici reklamların önünün açılmasına zemin hazırlanmıştır" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüketici Hakları Derneği Başkanı Çakar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement