Tümsiad Genel Başkanı Sert, Bursa'da - Son Dakika
Ekonomi

Tümsiad Genel Başkanı Sert, Bursa'da

Tümsiad Genel Başkanı Sert, Bursa\'da

Sert: "Bugün Suriye'de olan olaylar, bölgemizde bir trafik kazasıdır, yol kazasıdır. Mısır'da, ondan önce yine Cezayir, Fas, Tunus o civarlarda yapılan olayları gördük. Bütün bunları yaşanması gereken bir süreç olarak algılayacağız ve işimize devam edip gideceğiz"

07.09.2013 21:16

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, "Bugün Suriye'de olan olaylar, bölgemizde bir trafik kazasıdır, yol kazasıdır. Mısır'da, ondan önce yine Cezair, Fas, Tunus o civarlarda yapılan olayları gördük. Bütün bunları yaşanması gereken bir süreç olarak algılayacağız ve işimize devam edip gideceğiz" dedi.

Sert, TÜMSİAD Orhangazi Şubesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, hem bölgesinde hem de ülke içindeki gelişmeler açısından çok hassas, zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Bu hassas dönemin atlatılması için birlik beraberliğe çok ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sert, Kafkaslar'dan Balkanlar'a, Afrika'dan Ortadoğu'ya, Uzakdoğu'ya, Avrupa'ya ve Türk Cumhuriyetlerine kadar birçok ülkenin Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinde ekonomik menfaatleri olduğunu ve beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Sert, şunları kaydetti:

"Böyle bir konjonktürden bakıldığı vakit her ülkenin Türkiye'den bir beklentisi var ve Türkiye'yle bir açıdan temas kurmak istiyorlar, bir açıdan bizimle birlikte yürümek istiyorlar. Bu açılardan bakıldığında, biz birlik beraberliğimizi koruyup, çalışmak ve kaynaşmak zorundayız. Bizim özellerimiz olsa da bunları atacağız. Biz iş adamıyız ve bu ülkenin vatandaşıyız, bu ülkenin bir numaralı insanıyız ve çalışmak zorundayız. Bu fikrin etrafından özellerimizi bir kenara bırakacağız, kaprislerimizi kenara atacağız ve insanları kucaklayacak bir çalışma yapmak zorundayız."

TÜMSİAD'ın bu çerçevedeki çalışmalarının itibar gördüğünü, bu noktada hükümet nezdinde güzel temaslar kurduklarını ancak yol kazalarının da yaşandığını ifade eden Sert, şöyle devam etti:

"İşte bugün Suriye'de olan olaylar, bölgemizde bir trafik kazasıdır, yol kazasıdır. Mısır'da, ondan önce yine Cezayir, Fas, Tunus o civarlarda yapılan olayları gördük. Bütün bunları yaşanması gereken bir süreç olarak algılayacağız ve işimize devam edip gideceğiz.

Bunlar olurken aynı zamanda işimize devam edeceğiz. Vites düşürmeden, çok koşturarak, çok çalışarak hem kendimize hem şirketlerimize hem ailemize hem şehrimize hem bölgemize hem ülkemize hem de bizden yardım ve ümit bekleyen diğer insanlara faydalı olabilmek için çaba sarfetmek gerekiyor." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tümsiad Genel Başkanı Sert, Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement