Türk Kökenli Alman Bakan Türkiye'de Almanca Konuştu - Son Dakika
Ekonomi

Türk Kökenli Alman Bakan Türkiye'de Almanca Konuştu

Türk Kökenli Alman Bakan Türkiye\'de Almanca Konuştu

Borusan EnBW Enerji, önemli rüzgar türbini üreticilerinden Alman Vestas ile anlaşma imzaladı.

07.02.2014 18:44

Borusan EnBW Enerji, önemli rüzgar türbini üreticilerinden Alman Vestas ile anlaşma imzaladı. İstanbul'da imzala'nan anlaşmanın törenine Almanya Baden Württemberg Eyaleti'nin Türk kökenli Uyum Bakanı Bilkay Öney de katıldı. Öney, konuşmasını Almanca olarak yaptı.

Borusan EnBW Enerji, önemli rüzgar türbini üreticilerinden Vestas ile anlaşma imzaladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, Baden Württemberg Eyaleti Bakanı Bilkay Öney, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl, Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü Metin Pehlivan, Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, EnBW A.G. CEO'su Dr. Frank Mastiaux ve Borusan EnBW Genel Müdürü Mehmet Acarla'nın katılımıyla imza töreni gerçekleşti.

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl, İstanbul'daki törende konuşmasını Almaca değil İngilizce yaparken Baden Württemberg Eyaleti'nin Türk kökenli Bakan'ı Bilkay Öney, konuşmasını Almanca yaptı. Konuşmasının başlangıcında İngilizce olarak aslında davetli olarak törende bulunduğunu ve bir konuşma için hazırlanmadığını belirten Öney, "İzin verirseniz konuşmamı Almanca yapmayı tercih ederim" dedi ve konuşmasını Almanca yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk Kökenli Alman Bakan Türkiye'de Almanca Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement