Turkcell'in Hissedarı 50 Milyon Müşteriden Daha mı Önemliymiş - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell'in Hissedarı 50 Milyon Müşteriden Daha mı Önemliymiş

Turkcell\'in Hissedarı 50 Milyon Müşteriden Daha mı Önemliymiş

Avea'nın Büyük Ortağı Türk Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, Turkcell'in Numara Taşınabilirliğine Karşı Hissedarların Hakkını Korumak İçin Dava Açması Üzerine, "Kimdir Bu Hissedarlar? Bu Hissedarların Menfaati, Türkiye'de 50 Milyon Cep Telefonu Kullanıcısının Menfaatinden Daha mı Önemli" Diye Konuştu.

20.04.2007 01:34

AVEA’nın büyük ortağı Türk Telekom’un Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, Turkcell’in numara taşınabilirliğine karşı hissedarların hakkını korumak için dava açması üzerine, "Kimdir bu hissedarlar? Bu hissedarların menfaati, Türkiye’de 50 milyon cep telefonu kullanıcısının menfaatinden daha mı önemli" diye konuştu.

CEP telefonlarında numara taşınabilirliğine itiraz eden Turkcell’e bir yanıt da Avea’nın büyük ortağı Türk Telekom’un Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany’den geldi. Avea’nın aldığı 1.6 milyar dolarlık sendikasyon kredisinin imza töreninde konuşan Doany, Turkcell hissedarlarının menfaatinin 50 milyon kullanıcıdan daha önemli olamayacağını vurguladı.

UYMAK ZORUNDALAR: Numara taşınabilirliğine ilişkin soruları yanıtlayan Doany, Turcell’in itirazına ilişkin, "Dünyanın her yerinde yapılan bir şey. Bunu yapmak zorundalar. Aksi takdirde ortakları mahkemeye verecek" dedi. Turkcell’in numara taşınabilirliğe karşı hissedarların hakkını korumak için dava açtığı yönündeki açıklamasını da hatırlatan Doany, "Kimdir bu hissedarlar? Bu hissedarların menfaati, Türkiye’de 50 milyon cep telefonu kullanıcısının menfaatinden daha mı önemli" diye konuştu.

İYİ OYUNCULAR LAZIM: Avea CEO’su Cüneyt Türktan ise, Turkcell’in kredi borcunun geri ödenmesiyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili bir soru üzerine, "Kendi iç sorunları. Ama biz kendimize bunu avantaj olarak görmüyoruz. Çünkü sağlıklı bir yapı rekabet için daha faydalı" diye konuştu. Türktan, Vodafone’un Türkiye’ye gelişinin Avea’nın değerini olumlu yönde etkileyip etkilemeyeceğine yönelik bir soru üzerine de, bunun hem piyasanın büyümesi hem de kaliteli bir rekabet savaşı verilmesi açısından faydalı olacağını savundu. Türktan, "İyi operatörlerle iyi oyuncuların olması, futbol takımında ne kadar iyi oyuncu olursa oyunun o kadar iyi oynanması gibi, bizi de, sektörü de iyi etkileyecektir" diye konuştu.

YARIŞ YOK İHTİYAÇ: Turkcell’in aldığı sendikasyon kredisinin hatırlatılarak "Aranızda bir yarış mı var" sorusunun da yöneltildiği Türktan, "Şirketlerin yurt dışından uzun dönemli kredi sağlaması olumlu. Ama bir yarış yok. Herkes ihtiyacı olan krediyi alıyor" dedi. Türktan, uzun vadeli kredilerin rekabete nasıl yansıyacağına ilişkin olarak da, Avea’nın fiyatlamada zaten yüzde 30 farkı bulunduğunu ve bu fiyatlamanın kendilerine avantaj sağladığını vurguladı. Türktan, sektör açısından 10-15 milyonluk potansiyel genç nüfusun bulunduğu Türkiye’de yüksek olan vergi konusunun hálá çok önemli olduğuna dikkat çekti.

VAKİT VAR, PARA YOK: Avea’nın şu anda hem rakamlarını artıya götürdüğünü hem de iyi bir trafik taşıdığını dile getiren Türktan, 3G ’Üçüncü nesil kablosuz telefon teknolojisi) ile ilgili bir soru üzerine de "Bunun için ayrı bir iş modeli var. Gerekirse sermaye artırımı olabilir. 3G’de bizlerin vakti, kabiliyeti yok ama parası var. Gençlerin de vakti, kabiliyeti var ama parası yok. Bu gençler paralı olursa 3G iyi bir başarı sergiler" diye konuştu.

Zamanı geldiğinde halka açılacağız

HALKA açık olmadıkları halde Türk Telekom ve İş Bankası sayesinde güçlü bir ortaklık yapıları bulunduğunu vurgulayan Avea CEO’su Cüneyt Türktan, gelecekte halka açık şeffaf bir şekilde çalışmayı hedeflediklerini ve zamanı geldiğinde halka açılacaklarını kaydetti. Türktan, Türk Telekom gibi güçlü bir kurumun şirketin yüzde 81 oranında ortak olmasının büyük avantaj olduğunu söyledi.

Avea 1.6 milyar dolarlık kredi ile maraton koşacak

ŞUBAT ayında Turkcell’in aldığı 3 milyar dolarlık sendikasyon kredisinin ardından Avea da 20 farklı finans kuruluşunun katılımıyla 1.6 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. Avea’nın yeni yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının yanı sıra mevcut kredilerinin yeniden yapılandırılması için, Dünya Bankası’nın yan kuruluşu IFC ve ABN Amro Bank’ın global koordinatörlüğünü üstlendiği sendikasyon kredisinin vadesi, kredi dilimine göre 8-9 yıl arasında değişecek. Avea CEO’su Cüneyt Türktan, imzaları dün atılan bu kredinin kendilerine uzun nefesli bir soluk sağlayacağını belirterek, "Bizim telekom sektörüne kısa mesafe, 100 metre koşucusu değil, maratoncu olarak bakmamızı sağlayacak. Ayrıca pazar payımız gelişecek ve otomatikman abone sayımız artacak. Müşteriye daha kaliteli, daha yaygın bir hizmet getirecek" dedi. Türk Telekom’un Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, Türk Telekom’un öz kaynak açısından şirketi desteklediğini, sağlanan kredinin finans kuruluşlarının Türk Telekom, Avea ve Türkiye’ye olan güveni gösterdiğini vurgulayarak, bu yıl sonuçlarının çok iyi olmasını bekledikleri Avea’nın 3G’de büyük bir atılım yapacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Turkcell'in Hissedarı 50 Milyon Müşteriden Daha mı Önemliymiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement