Btc'nin desteğiyle Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nca yürütülen 'İskenderun Körfezi'nde Endüstriyel Simbiyoz Projesi' kapsamında, Adana Sanayi Odası'nda 'Endüstriyel Simbiyoz ve Temiz Üretim Ar-Ge Pazarı' etkinliği düzenlendi.
Çukurova Üniversitesi'nin de destek verdiği etkinliğe, 15 farklı üniversitede görevli akademisyenler, çeşitli araştırma merkezlerinden yetkililerle ilgili işadamları katıldı. Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Adana Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Genel Koordinatörü Hamit Serbest'in de kısa konuşmalar yaptığı etkinliğe katılan akademisyen ve uzmanlar, bilimsel sunumlar gerçekleştirdi.
TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ
Etkinlikte konuşan BP Türkiye Ülke Başkan Yardımcısı Hakan Türker, tüm dünyada petrol ve gazın başka bir yere taşınmasının en etkin, ekonomik ve emniyetli yolunun boru hatları olduğunu söyledi.
BTC'nin de 2006'dan bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü anlatan Hakan Türker, "BTC sayesinde her gün 750 bin varil petrol, İstanbul Boğazı'ndan tehlikeli bir geçiş yapmak yerine BTC hattından akmakta ve Ceyhan Deniz Terminali'nden tankerlere yüklenmektedir. Şirketimiz insana ve çevreye saygılı bir kuruluş olarak boru hattı boyunca çeşitli projeler geliştirmektedir. Endüstriyel Simbiyoz Projesi de bunlardan biridir. BTC olarak İskenderun Körfezi'ndeki komşularımızla birlikte doğanın ve insanın korunması için işbirliğine girmekten memnunuz" diye konuştu.
Son Dakika › Ekonomi › Türker BTC İle İlgili Konuştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?