Teknoloji şirketi Huawei'nin Kurumsal İş Çözümleri Ülke Müdürü Serdar Yokuş, " Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki reformlara çok olumlu bakıyoruz. Bu süreçten sonra Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin daha da ileriye gittiğine inanıyoruz." dedi.
Yokuş, düzenlediği basın toplantısında, son dönemlerde yaşanan terör, Suriye ve Irak meseleleri, Türkiye'deki darbe girişimi gibi nedenlerle ekonominin olumsuz etkilendiğini söyledi.
Gelecek yıl için beklentilerinin, bu yıla göre çok daha yüksek olduğunu ifade eden Yokuş, "2017'de büyüme, bu yıla göre çok daha hızlı olacak. 2017, çok daha geniş bir pazar sunuyor, çok daha fazla yatırım imkanı sunuyor. O nedenle gelecek yıl, çok daha şanslı bir yıl olacak. Gelecek yıl için savaş, iç karışıklık olacağı gibi birçok senaryo konuşuluyor, bunların bir kısmı gerçekleşecek ama 2016'ya göre çok daha iyi bir yıl olacak." diye konuştu.
Sektöre girdikleri günden bu yana her geçen gün satışlarını artırdıklarını ve rakiplerin fiyatlarını düşürmesini sağladıklarını anlatan Yokuş, Huawei'nin rakiplerin fiyatlarını düşürmesini sağlayarak Türkiye'ye her yıl ortalama yaklaşık 500 milyon dolar kazandırdığını söyledi.
"Dünyanın en yüksek performanslı sunucuları Türkiye'de"
Yokuş, inovasyon, müşteri odaklılığı ve verimliliğin önem kazandığı bir dünyada yaşandığını dile getirerek, "Bu konu bizler için çok önemli çünkü dönüşüm ve inovasyon, Huawei'nin DNA'sında yer alıyor." ifadesini kullandı.
Şirketler yerine bireylerin iş hayatını şekillendirdiğine dikkati çeken Yokuş, değişen bireysel ihtiyaçların, farklı teknoloji platformlarını gerekli kıldığını, bu talepleri karşılayabilmek için de yeni teknolojik altyapılar ve platformlar gerektiğini kaydetti.
Huawei'de yaygın ve etkin global Ar-Ge networku sayesinde bu ihtiyacın gerektirdiği teknolojileri geliştirdiklerini belirten Yokuş, şöyle devam etti:
"Dünyanın en yüksek performanslı sunucuları Türkiye'de. Huawei'in geliştirdiği Kunlun ürünlerinin dünyanın en yüksek performanslı sunucu platformu. Kunlun, yüksek performansta liderliğin yanı sıra güvenlik ve açık ekosistemlerle de entegrasyon sağlıyor. Bu nedenle bulut sanallaştırma sistemleri için en iyi konsolidasyonu sağladı."
"Huawei gelirinin yüzde 14'ünü Ar-Ge'ye ayırıyor"
Dünya genelinde yaklaşık 170 bin kişiyi istihdam eden Huawei'nin, bu rakamın yüzde 45'ine denk gelen yaklaşık 76 bin kişilik Ar-Ge alanında uzmanlaşmış bir ekibe sahip olduğunu dile getiren Yokuş, Huawei'nin, Türkiye'deki Ar-Ge merkezinin, Çin dışındaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezi olarak mobil operatörlere hizmet verdiğini belirtti.
Yokuş, gelirinin yüzde 14'ünü Ar-Ge'ye ayıran Huawei'nin sadece geçen sene 9 milyar doların üzerinde kaynağı Ar-Ge faaliyetlerinde kullanırken, Türkiye'deki Ar-Ge merkezi için her yıl yaklaşık 20 milyon dolarlık ek yatırım yaptığını anlattı.
"15 Temmuz sonrası reformlara olumlu bakıyoruz"
Yokuş, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki reformlara çok olumlu baktıklarını dile getirerek, "Bu süreçten sonra Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin daha da ileri gittiğine, sıcaklaştığına ve yakınlaştığına inanıyoruz. Özellikle 15 Temmuz sonrası siber güvenlik kavramının ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gözlemledik. Huawei'nin siber güvenlik konusundaki hassasiyeti ve destekler tavrı, ürünlerinde bu konudaki taviz vermeden geliştirme yapması, Huawei'nin önünü açacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
ARTronic şirket ortağı Yüksel Erdoğan ise Huawei Veri Merkezi ve UPS Distribütörü olarak ARTronic'un tüm bu ürün ve çözümler için projelendirme yaptığını, ürünleri getirdiğini ve tüm altyapısıyla saha kurulumunu çözüm ortakları ve kullanıcılar için yerine getirdiğini belirterek, "Aynı zamanda servis ve bakım açısından satış sonrası hizmetlerini 8 mobil servis bölgesi ve 50'yi aşan servis noktasıyla Türkiye genelinde 7 gün 24 saat esasıyla yerine getirmektedir." dedi.
Son Dakika › Ekonomi › Türkiye-Çin İlişkileri Daha İleriye Gitti' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?