Metro Toptancı Market Bu Yıl 3 Yeni Mağaza Daha Açacak - Son Dakika
Ekonomi

Metro Toptancı Market Bu Yıl 3 Yeni Mağaza Daha Açacak

Metro Toptancı Market Bu Yıl 3 Yeni Mağaza Daha Açacak

Metro Toptancı Market, 24 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye'de yeni mağaza açılışları ve projelerle büyümeye devam ediyor.

21.01.2014 14:04  Güncelleme: 08:49

Bu yıl dünyada 50. yılını kutlayan Metro Toptancı Market, 24 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye'de yeni mağaza açılışları ve projelerle büyümeye devam edeceğini ve bu yıl içinde 3 yeni mağaza daha açacağını duyurdu. Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, bu yıl 3 yeni mağaza açılışı yapacaklarını açıklarken, "Metro'nun Türkiye'ye inancı tam. Metro'nun odak olarak belirlediği ilk 8 ülke içinde yer alıyoruz. 24 yıldır olduğu gibi önümüzdeki dönemde de yatırımlarımız aralıksız devam edecek" dedi.

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, düzenlediği basın toplantısında Metro Toptancı Market'in tüm dünyada 50'nci, Türkiye'de ise 24'üncü yılını kutladığını belirtirken, Türkiye'nin Metro'nun güvendiği, potansiyeline önem verdiği ve büyümek istediği bir pazar olduğunu vurguladı ve "Metro'nun faaliyet gösterdiği 29 ülke arasında, odak olarak belirlediği ilk 8 ülke içinde yer alıyoruz. Türkiye'ye yatırımlarımız 24 yıl boyunca hiç ara vermeden devam etti. Bundan sonra da sürecek. Bizim Türkiye'ye inancımız tamdır" dedi. Metro Türkiye'nin 18 ilde, 29 Metro Toptancı Market satış noktasıyla 5 bin kişiye istihdam sağladığını, toplam 1 milyondan fazla müşteriye hizmet sunduğunu, 3 bin tedarikçiyle işbirliği gerçekleştirdiğini belirten Özerkan, dünyanın lider toptancı marketi kimliğiyle "profesyonellerin güvenilir iş ortağı' olmayı hedeflediklerini söyledi.

-"BAŞARILI OLMANIN ANAHTARINI BİLİYORUZ"-

24 yıl boyunca Türkiye'ye inandıklarını ifade eden Özerkan, "Türkiye de bize inandı. Bu süreçte hep uzun soluklu ilişkiler kurduk, yerelliği odak noktamıza aldık. Daima global düşünüp yerel hareket ettik. 16 yıllık şeker tedarikçimiz, 24 yıllık çalışanlarımız, ilk açılış günümüzden bu yana ürünlerini bizden alan müşterilerimiz, buna en güzel örnek. Bana sıkça Metro'nun başarı hikâyesinin sırrı soruluyor. Bu sorunun çok önemli bir cevabı var: "Bu ülkede "Müşteri Kraldır" diyenler değil, "Müşteri Velinimetimizdir" diyenler kazanır. Dünyanın en eski ticaret merkezlerinden olan Türkiye'nin ticaret DNA'sında bu düstur var" dedi.Profesyonel müşterilerin beklentilerinin yıllar içinde değişim gösterdiğini belirten Kubilay Özerkan şöyle devam etti:"Bugün müşterilerimiz için vakit her şeyden kıymetli, mağazaya gelmek zaman gerektiren bir iş ama aynı zamanda satın aldıkları ürünlere de dokunmak istiyorlar. Biz de müşterimizin ürünü görmesini, dokunmasını sağlıyoruz. Saha satış ekibimizle ayağına giderek, işinde o ürünü nasıl farklı şekillerde kullanabileceğini anlatıyoruz; mutfağından çıkartmadan da sevkiyat hizmetimizle ürünü tam istediği gün ve saatte ayağına teslim ediyoruz. Bu tüketici trendi, mağaza konseptlerimize de yansıdı. Edremit ve Marmaris'te bin metrekare büyüklüğünde sevkiyat mağazaları açtık. Öncelikle turistik bölgelerde açtığımız ve HUB dediğimiz bu küçük mağazalara önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyeceğiz."

-BU YIL ÜÇ YENİ MAĞAZA-

Metro Toptancı Market'in 2014 yılında büyümeye, sektörde fark yaratan öncü projeleri hayata geçirmeye devam edeceğini ifade eden Genel Müdür Özerkan, "2014, bizim için yeni açılışlar yapacağımız, ailemizi daha da genişleteceğimiz bir yıl olacak. 2014'te 3 yeni mağaza açacağız ve yeni illere gideceğiz. Bu illerin ilki, Denizli olacak. Bu mağazamızı diğerleri izleyecek. Ayrıca Türkiye'nin yerel değerlerine verdiğimiz büyük önem çerçevesinde farklı projelere imza atacağız. Finike portakalı, Karacadağ pirinci, Antakya'nın halhalı zeytini, Ortaca limonu gibi Coğrafi İşaretli Ürünler'i raflarımıza taşımaya ve üreticiye destek olmaya devam edeceğiz. Hayvanların fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini sağlamayı amaçlayan Hayvan Refahı Projesi'ni sürdüreceğiz. Türkiye'nin, dünyada aşçılık yarışmalarının Oscar'ı olarak tanımlanan, Bocuse d'Or Yarışması'nda temsil edilmesi için desteklerimizi sürdürüyoruz. Genç şeflerin Türkiye mutfak kültürüne olan katkılarının artması için dünya sahnesine çıkmalarına yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.Özerkan, kendi sektörlerinde çevresel, sosyal, finansal ya da operasyonel alanlarda fark yaratmış ve fayda sağlamış girişimcileri, işletmecileri ödüllendirmeyi hedefleyen bir proje tasarladıklarını ve bu yıl Metro Toplumun Yıldızları adıyla ilkini gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Metro Toptancı Market Bu Yıl 3 Yeni Mağaza Daha Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement