Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında gümrük ve bölgesel ticaret toplantısı düzenlendi - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında gümrük ve bölgesel ticaret toplantısı düzenlendi

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında gümrük ve bölgesel ticaret toplantısı düzenlendi

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve beraberindeki heyetin, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Gümrük Konularında Üçlü Komite Toplantısına katıldığı belirtildi. Üç ülke arasında gümrük konularında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik yapılan toplantıda, Gürcistan'a ve Azerbaycan'da Nahçıvan'a açılan gümrük kapılarında geçişlerin kolaylaştırılmasına yönelik işbirliğinin geliştirilmesi konusu ele alındı. Ayrıca, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun etkinliğinin sağlanması ve gümrük işlemlerinin kolaylaştırılmasına yönelik elektronik bilgi alışverişi de görüşüldü. Toplantıda bölgesel ticaretin ve transit kapasitesinin artırılması konularında da görüşmeler gerçekleştirildi.

14.05.2024 21:49

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında düzenlenen toplantıda gümrük ve bölgesel ticarete dair çeşitli konuların ele alındığı bildirildi.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve beraberindeki heyetin, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Gümrük Konularında Üçlü Komite Toplantısına katıldığı belirtildi.

Üç ülkeden yetkililerin çeşitli istişarelerde bulunduğu bilgisine yer verilen açıklamada, Gürcistan'a ve Azerbaycan'da Nahçıvan'a açılan gümrük kapılarında geçişlerin kolaylaştırılmasına yönelik işbirliğinin geliştirilmesi konusunun ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bakü-Tiflis- Kars demiryolunun etkinliğinin sağlanması ve gümrük işlemlerinin kolaylaştırılmasına yönelik elektronik bilgi alışverişinin görüşüldüğü toplantı çerçevesinde bölgesel ticaretin ve transit kapasitesinin artırılması konularında görüşmeler gerçekleştirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Üç ülke arasında gümrük konularında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik ikili toplantıların yapıldığı belirtilen açıklamada, Uçarmak'ın Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği'nde Türk iş insanlarıyla da bir araya geldiği aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında gümrük ve bölgesel ticaret toplantısı düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement