Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kılıç Açıklaması

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Habur Sınır Kapısı kapalı olduğu için araçlarının, yaklaşık 1 ay hem Türkiye hem Irak tarafında beklediğini belirterek, "Yetkililerimizden muayene cezalarının iptal edilmesini istiyoruz.

15.01.2016 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye- Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Habur Sınır Kapısı kapalı olduğu için araçlarının, yaklaşık 1 ay hem Türkiye hem Irak tarafında beklediğini belirterek, "Yetkililerimizden muayene cezalarının iptal edilmesini istiyoruz. Araçlarımız keyfiyetten ya da firmalarımızın sorumsuzluğundan değil Habur Sınır Kapısı uzun bir süre kapalı kaldığından muayene ettirilememiştir" ifadesini kullandı.

Kılıç, yazılı açıklamasında, 14 Aralık'ta Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması nedeniyle bir ay boyunca Irak tarafında kalan araçlara, muayeneleri geciktiği için ceza yazıldığını ifade etti.

Araçlara dönüş yolunda ceza kesilmesinin doğru olmadığını savunan Kılıç, "Yaklaşık 1 aylık süre zarfında hem ülkemiz tarafında hem Irak tarafında araçlarımız Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasından dolayı beklemedeydi. Bu bekleme süresi zaten başta taşımacılık yapan firmalarımızı zora sokmuşken, üstüne bir de muayene cezası gibi uygulamalar, firmalarımızı iyice yıprattı" ifadesini kullandı.

Zorunlu beklemeden dolayı araçların bakımının ve muayenesinin yaptırılamadığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Irak'ta araçlarımız tabiri caizse mahsur kalmıştır. Bu bizim firmalarımızdan kaynaklı bir bekleme değildir. Araçlarımız kapıda beklerken, muayene süresi biten çekicileri nasıl muayene ettirebilirdik? Yurda giriş izni verilen ve eve dönüş yapan araçlarımızdan dönüş yolundaki kontrollerde muayeneleri bitenlere cezalar kesilmiş. Yetkililerimizden bu muayene cezalarının iptal edilmesini istiyoruz. Araçlarımız keyfiyetten ya da firmalarımızın sorumsuzluğundan değil, Habur Sınır Kapısı uzun bir süre kapalı kaldığından muayene ettirilememiştir. Hükümet yetkililerinden ricamız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kesilen bu cezaların iptal etmeleri konusunda firmalarımıza yardımcı olmalıdır. Kapının kapalı olmasından dolayı zaten büyük mağduriyetler yaşandı. Firmalarımız daha fazla mağdur edilmemeli."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement