Türkiye Sigorta, deprem bölgesindeki çalışmalarını ve 2023 vizyonunu paylaştı - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye Sigorta, deprem bölgesindeki çalışmalarını ve 2023 vizyonunu paylaştı

Türkiye Sigorta, deprem bölgesindeki çalışmalarını ve 2023 vizyonunu paylaştı

Türkiye Sigorta, deprem bölgesindeki çalışmaları ve finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, 2023 vizyonunu da paylaştı ve sürdürülebilir liderlik hedeflediğini belirtti. Genel Müdür Atilla Benli, depremin acısını ve üzüntüsünü en derinden hissettiklerini söyledi. Ayrıca, şirketin deprem bölgesindeki yardım çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi.

05.05.2023 15:22  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sigorta, deprem bölgesinde sürdürdükleri çalışmalar ile 2023'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını ve gelecek vizyonunu paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Türkiye Sigorta, deprem bölgesindeki çalışmaları ile 2022'ye ve 2023'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal analizlerini ve gelecek vizyonunu paylaşmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına yer verilen Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, 6 Şubat'taki depremin acısını ve üzüntüsünü en derinden hissettiklerini bildirdi.

3 yıl önce büyük bir birleşmeye imza atarak çıktıkları yolculukta her yıl üstüne koyarak, sektörde liderliklerini pekiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Benli, "Türkiye Sigorta, prim üretiminde 2022 yılında bir önceki yıla göre hayat dışında yüzde 114,2, hayat branşında da yüzde 74,8 büyüme başarısı gösterdi. Emeklilik branşındaki büyüme oranı ise yüzde 84 oranında gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Benli, Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik'in birleşme öncesi döneme göre, 2019-2022'yi kapsayan dönemde, aktif büyüklüğünü yüzde 237 artırarak, yaklaşık 140 milyar TL'ye ulaştırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Prim üretiminde yüzde 198 ve fon büyüklüğünde ise yüzde 262'lik bir gelişme göstererek net karını yüzde 98 artışla 4,3 milyar TL'ye yükseltti. Tüm çalışan ve paydaşlarımıza elde edilen başarı için teşekkür ediyorum. 6 şirketin oluşturduğu sigorta kapasitesi ve birleşmenin yarattığı sinerji ile ortaya çıkan bu büyük güçle sigortalılarımızdan yatırımcılarımıza kadar son yıllarda yaşanan ve tüm dünyayı etkisine alan olumsuzluklara rağmen herkes için daha fazla değer ürettik, aktif büyüklüğümüzü, sermayemizi geliştirdik. Böylece ulusal ve uluslararası alanda büyük bir güven kazandık ve önemli bir reasürans kapasitesi oluşturduk."

"2023 yılında da sürdürülebilir liderliğimizi koruyoruz"

Türkiye Sigorta'nın sektörde yapıcı rekabeti artırdığının altını çizen Benli, "Türkiye Sigorta olarak iddiamız büyük ve tüm branşlarda liderliği hedefliyoruz. Temel stratejilerimizden biri olan sürdürülebilir liderlik kapsamında ise bugün geldiğimiz noktada 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye Sigorta 12,2 milyar TL, Türkiye Hayat Emeklilik 2,7 milyar TL prim üretimi ile ve Nisan 2023'te bireysel emeklilik sisteminde 104,1 milyar TL fon büyüklüğü ile sektör liderliğimizi sürdürüyor, 'Türkiye'nin Sigortası' olmanın gurunu yaşamaya devam ediyoruz. 2022 yılında yakaladığımız ivmeyi, 2023 yılına da taşıyıp Cumhuriyetimiz'in 100. yılına yakışan bir şekilde sürdürecek ve artıracağız. Ayrıca 2023 yılı, uluslararası alanda faaliyet gösteren bir sigorta şirketi olma hedefimizi somutlaştıracağımız bir yıl olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Atilla Benli, 11 ili ve yaklaşık 14 milyon vatandaşı etkileyen depremin ilk gününden itibaren yardım kuruluşları ve ilgili kamu kurumlarıyla koordineli olarak çalışmalarını sürdürdüklerini aktararak, "Bölgede hasarların hızlıca alınabilmesi ve işlemlerin başlayabilmesi için hasar ihbar çadırları kurduk, mobil hasar ve bilgilendirme merkezlerimizi bölgeye yönlendirdik. Şimdiye kadar hayat dışında 43 bin hasar ihbarı aldık ve 5,7 milyar TL hasar dosyası açtık. Hayat tarafında ise 6 bin 158 adet dosya ihbarı ile toplam hasar tutarımız 403 milyon TL oldu." bilgisini paylaştı.

"Tüm gücümüzle iyilik için çalışmaya devam ediyoruz"

Hayatın her alanında yer almak, gücünü iyilik için kullanmak amacını taşıyan bir şirket olduklarını vurgulayan Benli, "Deprem bölgesinde ihtiyaçların karşılanması için ayni ve nakdi yardımlarımızla, afetzede vatandaşlarımızın barınma çözümleri için evlerini açan vatandaşlarımıza Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortamızla, kalıcı konutların inşası sürerken barınma ihtiyacının giderilmesi için Türkiye Sigorta Obası'yla, birlik ve beraberliğin iyileştirici gücüyle afet psikolojisinden bir nebze de olsa kurtulabilmeleri için Ramazan ayında 11 ilimizde kurduğumuz iftar sofralarımızla vatandaşlarımızın yanında olduk." ifadelerini kullandı.

Benli, Türkiye Sigorta'nın sadece bir sigorta şirketi olmadığını aynı zamanda Türkiye'nin markası olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin derdiyle dertlenen, Türkiye'nin sevinciyle sevinen, ülkemizin toplumsal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmesi için yatırım yapan sosyal bir markayız. 'Gücünü iyilik için kullanma' anlayışı ile çalışan, bu anlayışla hayatın her anına dokunmaya çalışan 'Türkiye'nin Sigortası'yız. Bugüne kadar olduğu gibi sigortalılarımızın ihtiyaçlarına en uygun sigorta çözümleri sunarak hem ülkemize hem de vatandaşlarımıza maksimum faydayı sağlamaya 2023'te de devam edecek, ülkemize ve ekonomimize sunduğumuz doğrudan ve dolaylı katkılarımızla geleceğin güçlü ve büyük Türkiye vizyonuna büyük bir gayretle hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

2023 yılında Cumhuriyetimiz'in 100. yılına yakışan bir şekilde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. 2023 Türkiye Sigorta için uluslararası alanda faaliyet gösteren bir sigorta şirketi olma hedefinin somutlaştığı bir yıl olacak. Ülkemizin mega yatırımlarını, vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın yarınlarını güvence altına alma sorumluluğunun ne kadar büyük olduğunun farkındayız. Hedeflerimiz iddialı, ancak milletimizin desteği ve birlik ruhuyla başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye Sigorta, deprem bölgesindeki çalışmalarını ve 2023 vizyonunu paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement