'Türkiye Yatırımını Gelecek Yıl Açıklayacağız' - Son Dakika
Ekonomi

'Türkiye Yatırımını Gelecek Yıl Açıklayacağız'

 \'Türkiye Yatırımını Gelecek Yıl Açıklayacağız\'

2008 Yılı Başında Detroit Otomobil Fuarında, Yeni Astra Sedan Üretimi İçin Türkiye Yerine Polonya'yı Seçmelerinden Dolayı Duyduğu Pişmanlığı Dile Getirdi.

06.03.2008 01:36

2008 yılı başında Detroit otomobil fuarında, yeni Astra Sedan üretimi için Türkiye yerine Polonya’yı seçmelerinden dolayı duyduğu pişmanlığı dile getiren Amerikan General Motors’un Başkanı ve CEO’su Rick Wagoner, Cenevre fuarında ise Türkiye’de yeniden üretim yapacaklarını söyledi.

Detroit’te özellikle hafif ticari araç üretimi konusunda en büyük adayın Türkiye olduğunu kaydeden Wagoner, Cenevre’de CNBC-e’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye’de büyük fırsatlar var. Bizim Polonya’daki üretimimiz iyi gidiyor. Orası da önemli bir pazar ancak Türkiye’de daha iyi bir üretim ve pazar varlığı kurmak istiyoruz. Birkaç seçenek var ancak şu an çok erken söyleyemem" dedi.

GELECEK YIL AÇIKLAYACAĞIZ: Türkiye’nin GM’in daha iyi performans göstereceği ülkelerin başında geldiğini kaydeden Wagoner, "Belki gelecek yıl bu fuarda Türkiye ile ilgili daha fazla detay verebiliyor olacağız. Çok aktif olacağımızı söyleyebilirim. Türkiye’yi önümüzdeki 5-10 yılda çok önemli bir pazar olarak görüyoruz" diye konuştu.

BENZİN YERİNE ETANOL: Wagoner fuarda ayrıca benzine olan bağımlılığın azalacağını, onun yerine etanolün yaygınlaşacağını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Türkiye Yatırımını Gelecek Yıl Açıklayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement