TUSKON: Alternatif Pazarlar Oluşturacağız - Son Dakika
Ekonomi

TUSKON: Alternatif Pazarlar Oluşturacağız

TUSKON: Alternatif Pazarlar Oluşturacağız

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Meral, iş adamlarının alternatif pazarlar bulması gerektiğini vurguladı.

20.09.2013 09:40  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, "Rüzgar dursa bile durmak yok, küreklere asılacağız" dedi.

Meral, Gaziantep'te katıldığı bir program sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, sanayi üretimiyle ilgili verilerin olumlu geldiğini, ancak ihracat hedefiyle ilgili bazı endişeleri olduğunu belirtti. Özellikle çevre ülkelerdeki gelişmelerin kendilerini endişeye sevk ettiğini vurgulayan Meral, "İnşallah bu mevcut durum aşılır ve hedeflerimize ulaşırız" diye konuştu.

Türk iş adamlarının alternatif pazarlar bulması gerektiğini dile getiren Meral, şunları kaydetti:

"Rüzgar dursa bile durmak yok, küreklere asılacağız. Bu nedenle yeni pazarlara bakacağız. Yurt dışındaki fuarlara katılacağız, gitmediğimiz yerlere gideceğiz ve alternatif pazarlar oluşturacağız. Dünya pazarı çok büyük. Her yerde alıcılar var. Bunlar yeni üreticiler arıyorlar. Yeni markalar arıyorlar. Dolayısıyla biz ümitsizliğe kapılmadan Suriye'nin yerini alabilecek pazarlar oluşturmamız lazım. Bunu yapabiliriz. TUSKON ve diğer derneklerin yapmaya çalıştıkları ve yaptıkları iş adamlarına yeni pazarlar oluşturmak. Suriye'nin telafi edilebileceğine inanıyoruz. Arzumuz bir an önce kardeş kavgasının sona ermesi ve tekrar Suriye'nin huzurlu günlerine dönmesi."

Meral, Türkiye ile Irak arasında devam eden olumlu görüşmelerden de memnuniyet duyduklarını bildirdi.

"Avrupa'yı küçümseme lüksümüz yok"

Yeniden toparlanmaya çalışan Avrupa'daki bazı ülkelerde büyüme başladığını ifade eden Meral, "Avrupa hala büyük bir pazar. Bir kere bizim Avrupa'yı hiçbir şekilde ihmal etme, küçük görme, küçümseme lüksümüz yok. Türkiye'nin Avrupa ile ilişkilerini seviyeli ve sıcak tutarak, oradaki fırsatlardan yararlanması gerekiyor" dedi.

Dünya ticaret hacminin büyümeye devam ettiğini dile getiren Meral, ticaretin değiştiği coğrafyaların keşfedilmesi gerektiğini aktardı.

İş adamlarına yurt dışı heyetlerine katılmaları ve gelen heyetlerle de görüşme tavsiyesinde bulunan Meral, "Böylece ekonomi, küresel dalgalanmalar ve bölgedeki iniş en az etkilenecekler" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yeni bir seçim sürecine yaklaştığına da değinen Meral, şimdiye kadar hep sağduyu ve kardeşlik havasında geçen seçimlerin yine başarıyla tamamlanacağına inandığını sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TUSKON: Alternatif Pazarlar Oluşturacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement