Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması

Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması

"Daha sağlıklı nesiller ancak çocukların yeterli miktarda süt tüketmesiyle sağlanabilir" "TZD olarak Okul Sütü Programı'nı destekliyoruz"

10.02.2014 13:40

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, daha sağlıklı nesiller için süt tüketiminin önemli olduğunu belirterek, TZD olarak Okul Sütü Programı'nı desteklediklerini bildirdi.

Yetkin, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin 10 yıl önce 8 milyon ton olan yıllık süt üretiminin, bugün 17 milyon tonu aştığını, bunun 8 milyon tonunun sanayici tarafından kullanıldığını belirtti. Okul Sütü Programı ile Türkiye genelinde yaklaşık 34 bin 600 okulda, 6,5 milyon öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtılacağını ifade eden Yetkin, TZD olarak Okul Sütü Programı'nı desteklediklerini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çocukların süt tüketim alışkanlığı edinmeleri amacıyla böyle bir kampanya başlattığını anımsatan Yetkin, Okul Sütü Programının bugün 3. yılına girdiğini ve bundan sonra da devem etmesinin öğrenciler için faydalı olacağını belirtti.

Yetkin, 200 mililitrelik kutulardaki sütün, bir çocuğun günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 52'sini, protein ihtiyacının yaklaşık üçte birini, B12 vitamin ihtiyacının yüzde 95'ini, B2 vitamini ihtiyacının yüzde 44'ünü, A vitamini ihtiyacının yüzde 9'unu, fosfor ihtiyacının yüzde 50-55'ini ve potasyum ihtiyacının yüzde 25-30'unu karşıladığını ifade etti.

İbrahim Yetkin, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlarla yapılacak anlaşmalarla süt tüketiminin artırılabileceğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement