İki ülke arasında 24 Kasım'da patlayan uçak krizinin ardından Türkiye'ye ilk kez Rusya'dan bir üst düzey hükümet görevlisi geliyor.
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dönem Başkanlığı'nı üstlenen Rusya Federasyonu'nu temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısı Vassily Nebenzia, 22 Ocak Cuma günü İstanbul'da yerleşik KEİ Sekretaryası'nı ziyaret edecek.
BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK
KEİ'den yapılan açıklamaya göre, Nebenzia'nın KEİ Sekretaryası'nda Rus Dönem Başkanlığı'nın önceliklerini açıklaması, bunun ardından da bir basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.
RUSYA'NIN AMBARGOSU SÜRÜYOR
Rusya'ya ait savaş uçağının düşürülmesi sonrası iki ülke arasındaki gerilim giderek tırmanmıştı. Rusya tarafı, Türkiye'ye yönelik bir dizi yaptırım kararı aldı. Turizmden, inşaata, meyve sebze ihracatından hizmet sektörüne değin geniş bir alanda yaptırımlar hayata geçirilmişti.
Son Dakika › Ekonomi › Uçak Krizinin Ardından Rusya'dan İlk Üst Düzey Ziyaret - Son Dakika
Yorumlar (10)