Ülker, Hazır Genç Türk Kahvesi ve Sütlü Kahve ile Gençleri Hadefliyor - Son Dakika
Ekonomi

Ülker, Hazır Genç Türk Kahvesi ve Sütlü Kahve ile Gençleri Hadefliyor

Ülker, Hazır Genç Türk Kahvesi ve Sütlü Kahve ile Gençleri Hadefliyor

"Genç Türk Kahvesi" adıyla Türkiye'de ilk hazır Türk kahvesini çıkardığını açıkladı.

12.07.2011 14:55

Ülker Grubunun hazır kahve pazarındaki markası Cafe Crown, özellikle gençlerin kahve tüketim alışkanlıklarını arttırmak ve genel olarak da kahve pazarını büyütmek amacıyla "Genç Türk Kahvesi" adıyla Türkiye'de ilk hazır Türk kahvesini çıkardığını açıkladı. Cafe Crown, "Birarada" kategorisindeki ürün sayısını da toplam 7 adede çıkardı.

-Cafe Crown'un üreticisi Örgen Gıda'nın Genel Müdürü Bülend Örgen, yeni ürünlerle hem pazarı büyütmek hem de kendi pazar paylarını arttırmayı hedeflediklerini belirterek "Aromalı Birarada pazarında Cafe Crown yüzde 52 ile birinci durumda. Yüzde 12 ile hazır kahve pazarının ise ikinci oyuncusuyuz. Cafe Crown'un pazara 2005 yılında girmesiyle Birarada pazarını 2006 yılında yüzde 91 büyüttük. Birarada pazarı toplam pazarını yüzde 58 gibi çok önemli bir bölümünü oluşturuyor. Toplam Türkiye kahve pazarı 22 bin düzeyinde iken rakamsal büyüklüğü de 450 milyon TL olarak hesaplanıyor" dedi.

İstanbul, bol köpüğü ve büyüleyici kokusu ile Café Crown Latte olarak evlere ulaşıyor. Haziran ayı itibarıyla tüketiciyle buluşan Cafe Crown Latte, 45 kuruşluk fiyatı ile kahve zincirlerinde ortalama 5 TL'ye satılan latte için ekonomik bir alternatif oluşturuyor. Yine Haziran ayında pazara sunduğumuz Café Crown Genç Türk Kahvesi ise, geleneksel Türk kahvesinin yapımını zahmetli bulan, köpüğünü tutturamayan, yurtta ocak-cezve yok diyen gençlerin hayatını kolaylaştıracak, tam kıvamında, pratik bir ürün. Hazır kahve olarak ilk kez Türk kahvesi üretilmiş olacak. Üstelik fala da bakılabilecek. Yurtiçinde perakende satış kanallarının yanı sıra ev dışı tüketim kanalları olarak görülen otel, restoran, cafe vb. yerlerde dağıtımını gerçekleştireceğimiz Genç Türk kahvesini yurt dışı pazarlara da ulaştırmayı hedefliyoruz". - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Ülker, Hazır Genç Türk Kahvesi ve Sütlü Kahve ile Gençleri Hadefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement