"Üniversiteli Kurbanlıklar" Yok Satıyor - Son Dakika
Ekonomi

"Üniversiteli Kurbanlıklar" Yok Satıyor

Çukurova Üniversitesinin çiftliğinde yetiştirilen ve tüm bakımları akademik personel tarafından yapılan küçükbaş kurbanlıklara yoğun talep geliyor.

10.09.2016 11:15  Güncelleme: 15:32

ÇÜ Araştırma ve Uygulama Çiftliği Keçi ve Koyun İşletmesi Sorumlusu, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftlikte yetiştirilen 350 keçi ve koyundan 150'sinin kurbanlık olarak ayrıldığını söyledi.

Bunların 350 ile 2 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu anlatan Koluman, yerleşkede oluşturulan özel alanda yetiştirilen koyun ve keçilerin tamamına yakınının satıldığını bildirdi.

BU YIL ALAN, GELECEK YIL İÇİN DE AYIRTIYOR

Koluman, üniversiteden kurbanlık alan bir kişinin, mutlaka gelecek yıl için de hayvanını ayırttığını dile getirdi.

Tüm hayvanların bayrama kadar kesif yem ve kaliteli yoncalarla beslendiğini, sağlık korumalarının tam yapıldığını belirten Koluman, "Vatandaş, buradan aldığı hayvanın etini emin şekilde tüketiyor." dedi.

HİJYENİK ŞARTLARDA KESİLİP TESLİM EDİLİYOR

Kesim hizmeti de verdiklerini bildiren Koluman, alınan hayvanın, hijyenik şartlarda kesilerek istenilen şekilde teslim edildiğini söyledi.

Hijyene önem verdiklerini vurgulayan Koluman, kesimden sonra gerçekleştirilen birtakım yanlış uygulamalar sonucu da bazı hastalıkların ortaya çıkabildiğini ifade etti. Koluman, "Çiftlikten sofraya kadar temizliğe olağanüstü dikkat ediyoruz." diye konuştu.

"GEÇEN SENE 2 TANE ALAN BU YIL 6 TANE ALDI"

Koluman, şunları kaydetti:

"Bir kere alan, hemen arkadaşını getiriyor. Geçen sene 2 tane alan bu yıl 6 kurbanlık aldı. Kurban Bayramı'na 2 ay kala hemen telefon etmeye başlıyorlar. Üniversite personelimizden de çok talep oluyor. Küçük kapasitelerle çalışan devlet çiftliğiyiz. Kurbanlık olarak özel bakımını yaptığımız 50 koyun ve 85 keçi sattık. Şu anda koyunlar bitmiş durumda. Keçilerimiz de bitmek üzere. İnsanlara kaliteli hayvan sattığınızda, vatandaş bu etin de tadını alınca, bir sonraki sezonun malları kendi kendine satılmış oluyor."

Vatandaşlara küpe numarası olan hayvanları tercih etmeleri uyarısında bulunan Koluman, sağlıklı et tüketmek için bunun gözardı edilmemesini istedi.

"Üniversiteli Kurbanlıklar" Yok Satıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Üniversiteli Kurbanlıklar' Yok Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement