Üniversitelilere İşkur'dan Mesleki Eğitim - Son Dakika
Ekonomi

Üniversitelilere İşkur'dan Mesleki Eğitim

Üniversitelilere İşkur\'dan Mesleki Eğitim

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile İzmir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle üniversite öğrencilerinin katılımına açık olarak İnsan Kaynakları Yönetimi Meslek Elemanı Yetiştirme Eğitimi düzenlenecek.

29.01.2017 12:04

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile İzmir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle üniversite öğrencilerinin katılımına açık olarak İnsan Kaynakları Yönetimi Meslek Elemanı Yetiştirme Eğitimi düzenlenecek.

İKÇÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerinin mezun olmadan yeterli mesleki altyapıya sahip olması için çalışmalar yürütülen İKÇÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu amaca yönelik İŞKUR İl Müdürlüğü ile yeni bir işbirliğine gitti.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak tarafından imza altına alınan işbirliği protokolü ile üniversite öğrencilerine yönelik İnsan Kaynakları Yönetimi Meslek Elemanı Yetiştirme Eğitimi düzenlenecek. Protokol kapsamında 25'er kişilik 4 grup halinde 100 öğrencinin yararlanacağı eğitim programında, öğrencilere 16 saati uygulamalı 40 saatlik eğitim süresince günlük 35 lira cep harçlığı ödenecek ve eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek.

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kabak, düzenlenen eğitim programıyla öğrencilerin, nitelikli elamanlar olarak iş gücü piyasasına kazandırılmasının hedeflendiğini belirterek, "Kursiyerlerimize eğitim giderlerinin karşılanması ve cep harçlıkları da İŞKUR tarafından ödenecek." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimiz rekabete bir adım önde başlayacak"

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Akhan da düzenlenen eğitim programının, öğrencilere mezuniyet sonrası için önemli avantaj sağlayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu eğitim, öğrencilerimize, mezun olduktan sonraki süreçlerinde güven verecektir çünkü günümüzde iş hayatı, rekabette öne geçmek amacıyla insan kaynaklarına büyük yatırım yapmaktadır. İşletmeler yetenekli çalışanlarını kaybetmemek, doğru pozisyona doğru adayı işe almak için çeşitli uygulamalar içerisinde bulunmaktadırlar. İşte bu süreçler hakkında bilgi sahibi olarak mezun olan öğrencilerimiz rekabete bir adım önde başlayacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Üniversitelilere İşkur'dan Mesleki Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement