Vali Karaloğlu'ndan Kurum Amirlerine Karne Notu - Son Dakika
Ekonomi

Vali Karaloğlu'ndan Kurum Amirlerine Karne Notu

Vali Karaloğlu\'ndan Kurum Amirlerine Karne Notu

Antalya’da 2018 yılının ilk İl Koordinasyon Toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

24.01.2018 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 2018 yılının ilk İl Koordinasyon Toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Yatırım faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda, Antalya'nın 2017'i toplam yatırım miktarı 17 milyar 555 milyon 221 bin 212 lira olarak açıklanırken, Vali Karaloğlu, projeler için kurumlara çıkartılan ödeneklerin yıl bitmesine karşın hiç kullanmayan ya da az kullanan kurum amirlerine "Karnen sıfır gözüküyor", "Sınıfta kaldın yavrum, otur" diyerek göndermeler yaptı.

Antalya'da 2018 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda, 2017 yılında yatırımcı kuruluşlar ve mahalli idareler tarafından 855 adet yatırım projesi yürütüldüğü açıklandı. Projelerden 406'nın bittiği de belirtilirken, 366 projenin halen devam ettiği, 29 projenin ihale aşamasında olduğu ve 54 projeye ise henüz başlanılmadı bildirildi. Tüm projelerin toplam maliyeti 17 milyar 555 milyon 221 bin 212 lira açıklanırken, devlet tarafından yatırımlar için 3 milyar 771 milyon 366 bin 68 lira ödenek çıkartıldığı ancak harcamanın 2 milyar 849 milyon 419 bin 867 lira olduğu kaydedildi. Tüm projelerdeki parasal gerçekleşme oranı yüzde 75,6 olarak kaydedilirken, bunların yüzde 81,3'ünü yatırımcı kuruluşlar, yüzde 63'ünü ise mahalli idareler gerçekleştirdi.

En çok yatırım ulaşım sektörüne

Toplantıda, 2017 projeleri için çıkartılan ödeneğin sektörlere göre dağılımı da paylaşıldı. 3 milyar 771 milyon 336 bin 68 liralık ödenekte, 1 milyar 39 milyonla ulaşım sektörü başı çekerken, diğer kamu hizmetleri 1,28 milyar, eğitim 422 milyon, tarım 265 milyon, turizm 152 milyon, sağlık 152 milyon, enerji 122 milyon ve konut 1,5 milyon lira olarak dağılım gösterdi.

2018'de sağlık atağı

Toplantıda ayrıca, şehir merkezi ile ilçelerde 2018 yatırım planlamasında yer alan ve alınması planlanan yeni hastane yapımının detayları görüşüldü. Buna göre, bin yataklı Antalya Şehir Hastanesi, Kepez ilçesine 2018 yatırım programında yer alan 300 yataklı Aksu Devlet Hastanesi, 21 Şubat'ta ihaleye çıkacak olan Demre Devlet Hastanesi, Kumluca'daki Devlet Hastanesine 50 yataklı ek bina, Gündoğmuş ilçesine E3 tipi entegre 10 yataklı ek bina, 400 yataklı Alanya Devlet Hastanesi, 150 yataklı Konyaaltı Devlet Hastanesi, Döşemealtı ilçesine 100 yataklı Devlet Hastanesi ve son olarak Atatürk Devlet Hastanesi'nin tamamen yıkılıp yerine 300 yataklı yeni bir hastane yapılması planlanıyor.

Beş kurum sıfır çekti

Beş kurum ise 2017'de sıfır çekti. Sıfır çeken kurumlar ise Kredi Yurtlar Kurumu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü oldu. Belediyelerden ise İbradı Belediye Başkanlığı sıfır çekti.

Karaloğlu: "Burhannettin sınıfta kaldın yavrum, otur"

2017 yılı yatırım raporunu inceleyen Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise, yatırım projeleri için kurumlara çıkartılan ödeneklerin yıl bitmesine yatırım harcama oranlarının düşüklüğü ile ihale süreçlerinin uzamasına tepki gösterdi. Vali Karaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilisini dinledikten sonra, "Karne çok kötü sıfır gözüküyor" dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu'nu dinledikten sonra ise "Burhanettin sınıfta kaldın, yüzde 41 otur bakayım" dedi. İl Jandarma Komutanlığı'nın notunun da iyi olmadığını belirten Karaloğlu, BATEM Müdürü Abdullah Ünlü'ye de "Sıfır çekmişsin" dedi. Vali Karaloğlu, yatırım harcamalarını yüzde 100 ve yüzde 90'ın üzerinde tamamlayan Karayolları, DSİ, Ulaştırma, Orman, Meteoroloji gibi diğer kamu kurumlarının yöneticilerine de teşekkür etti.

Ödeneği yıl bitmeden proje için tamamen kullanan kurumlara ise teşekkür eden Karaloğlu, yaz aylarında kentte inşaat yasağı olduğuna dikkat çekerek ihale işlemlerinin Ocak ve Şubat aylarında gerçekleştirilmesi yönünde talimatlar verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Vali Karaloğlu'ndan Kurum Amirlerine Karne Notu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Advertisement