Vodafone Türkiye, Mersin'de İş Gücünü Artırıyor - Son Dakika
Ekonomi

Vodafone Türkiye, Mersin'de İş Gücünü Artırıyor

Vodafone Türkiye, Mersin\'de İş Gücünü Artırıyor

'Dijital Dönüşüm Hareketi' kapsamında Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedefleyen Vodafone, kesintisiz yatırımlarını Türkiye’nin dört bir yanında sürdürüyor.

18.07.2014 12:39

'Dijital Dönüşüm Hareketi' kapsamında Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınmasını hedefleyen Vodafone, kesintisiz yatırımlarını Türkiye'nin dört bir yanında sürdürüyor. Vodafone Türkiye, gerçekleştirdiği 33 milyon TL'lik yatırım ve sağladığı istihdamla, Mersin'in ekonomik kalkınmasına da katkıda bulunuyor.

Türkiye için daha iyi bir gelecek hedefiyle 'Dijital Dönüşüm Hareketi' kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone, bu vizyon çerçevesinde Mersin'de gerçekleştirdiği yatırımlarını açıkladı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ve Vodafone Türkiye'nin geliştirdiği sosyal iş modeli 'Önce Kadın' programıyla başarısını uluslararası platformlarda kanıtlayan Mersinli girişimci Muazzes Özer'in katılımlarıyla Mersin'de iftar yemeği düzenlendi.

İftar programında konuşan Süel, Mersin'de gerçekleştirdikleri ekonomik ve sosyal yatırımları açıklarken, Önce Kadın İlan Servisi'yle başlayan girişimcilik serüveninde emin adımlarla ilerleyen Muazzes Özer de başarı hikayesini ve yeni projelerini paylaştı.

'Dijital Dönüşüm Hareketi' kapsamında, Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınması hedefini gerçekleştirme yolunda, dijital bağlantılı Türkiye için teknoloji yatırımları, toplumsal gelişim için sosyal yatırımlar ve mükemmel müşteri deneyimi için hizmet yatırımlarına odaklandıklarını kaydeden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, "Ana stratejimiz, dijital bağlantılı yaşamı birey ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmak. Vodafone Türkiye olarak Akdeniz Bölgesi'nin önemli bir istihdam merkezi olan liman kenti Mersin'e büyük önem veriyoruz. Mersinlilere en ileri mobil teknolojileri sunarak, girişimlerini destekleyerek Mersin ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Gerek Mersin, gerekse Akdeniz bölgesinde teknolojik altyapıyı güçlendirmek ve hizmet kalitesini sürekli artırabilmek için çalışmalar ve yatırımlar yapıyoruz. Son 3 yılda Mersin'e 33 milyon TL yatırım yaptık ve Mersin'de gerek doğrudan gerekse dolaylı olarak 550 kişiye istihdam sağlıyoruz" dedi.

Önce Kadın Programı ile el emeği ürünlerinin satışını artırdıktan sonra, şimdi yeni mağazası ile işini büyüten Mersinli kadın girişimci Muazzes Özer ise, programa katılmadan önce Mersin ve çevre köylerde ürünlerimi satmak için uğraştığını belirterek, "Ama şimdiki gibi rahat bir erişimim yoktu. Önce Kadın İlan Servisi sayesinde satışlarım yaklaşık yüzde 500 arttı. Vodafone Önce Kadın Programı ile tanışmam, benim için büyük bir dönüşümün başlangıcı oldu. Her şeyden öte özgüvenim yerine geldi. Satışlarımı artırmanın dışında başarı hikayem Türkiye'nin de ötesinde duyuldu. Londra'da dünya liderlerinin karşısında konuşma yapacağımı hayal bile edemezdim. Artık kendimi daha güçlü hissediyorum. Önce Kadın Programı'nın açtığı yolda işlerim artık daha da büyüyor. Daha dün köy köy ürünlerimi satmak için dolaşırken Önce İlan Servisi sayesinde büyüttüğüm işi Mezitli Belediyesi'nin de desteğiyle mağaza açacak duruma getirdim. Mezitli Belediyesi ile yeni dükkan dışında ürünlerimi satacağım Belediye Köy Pazarı projemiz de var. Ayrıca Mezitli Halk Eğitim Merkezi ile dokuma dersi vereceğim halk eğitim merkezi açma projesi geliştiriyoruz. Vodafone olmasaydı bu iş buralara gelemezdi. İnanıyorum ki, Vodafone Önce Kadın Programı benim gibi pek çok kadın için umut olmaya devam edecek" diye konuştu.

VODAFONE'NİN MERSİN YATIRIMLARI

20 milyon abonesi, 2013-14 mali yılında 6,4 milyar TL'ye ulaşan toplam gelirleri ve yüzde 33,4'e çıkan mobil gelir pazar payı ile Türkiye'nin ikinci büyük mobil iletişim şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren Vodafone, Dijital Dönüşüm Hareketi'nin ilanı ile 2013-14 mali yılının son 6 ayında toplam 566 milyon TL yatırım yaptı. Akdeniz Bölgesi'nin önemli bir istihdam merkezi olan liman kenti Mersin, güçlü ekonomik potansiyeliyle Vodafone Türkiye'nin yatırım yaptığı iller arasında yer alıyor. Son 3 yılda Mersin'e 33 milyon TL yatırım yapan Vodafone, Mersin'de gerek doğrudan gerekse dolaylı olarak 550 kişiye istihdam sağlıyor.

Vodafone, 63'ü bulan satış noktası ve istihdam imkanları dışında, Muazzes Özer'e teşvik olan Önce Kadın Programı gibi çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle de Mersin halkına eğitim olanakları sunuyor. Türkiye Vodafone Vakfı tarafından MEB&AÇEV işbirliğinde yürütülen "Geleceğe İlk Adım Projesi" kapsamında Mersin'de 1, Akdeniz Bölgesi'nde 58 anasınıfı bulunuyor. Proje kapsamında 2009 yılından bugüne Mersin'de 102, Akdeniz Bölgesi'nde 8 bin 722 öğrencinin kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verildi. "Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak" projesi kapsamında ise Mersin'de 9 bin 351, Akdeniz Bölgesi'nde 54 bin 830 gence ücretsiz bilgisayar eğitimi sağlandı.

VODAFONE HAKKINDA

5 kıtada 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren ve gelirler bakımından dünyanın en büyük uluslararası mobil iletişim şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu'nun bünyesinde yer alan Vodafone Türkiye, 31 Mart 2014 itibariyle hizmet sunduğu 20 milyon abonesiyle Türkiye'nin ikinci büyük mobil iletişim şirketi. Türkiye'nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye'nin 2006 yılından bu yana satın alma dahil toplam yatırımları 12 milyar TL'yi aştı. Şirketin 2013-2014 mali yılında toplam yıllık gelirleri yüzde 17 büyüme ile tüm zamanların en yüksek gelir seviyesi olan 6,4 milyar TL'ye ulaşmıştı. 2010'da Borusan Telekom'u bünyesine katan Vodafone Türkiye, 2011'de de Türkiye'nin en büyük alternatif telekom operatörlerinden Koç.net'i bünyesine dahil etti. Mobil ses, sabit ses, mobil internet ve ADSL hizmetleriyle 'komple iletişim çağı'nı yaşatan Vodafone Türkiye, yaklaşık 3 bin 300 çalışanı, bin 200'ü aşkın perakende mağazası ve ekosisteminde bulunan 43 bin kişilik paydaş ailesi ile faaliyet gösteriyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Vodafone Türkiye, Mersin'de İş Gücünü Artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement