Warren Buffet ile Öğle Yemeği 600 Bin Dolar - Son Dakika
Ekonomi

Warren Buffet ile Öğle Yemeği 600 Bin Dolar

Warren Buffet ile Öğle Yemeği 600 Bin Dolar

Çinli Bir İşadamı, "Dünyanın Efsanevi Yatırımcısı ve Finans Sihirbazı" Olarak Bilinen Warren Buffet ile Öğle Yemeği Yemek İçin 600 Bin Dolar Para Ödedi.

11.05.2007 02:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çinli bir işadamı, "Dünyanın efsanevi yatırımcısı ve finans sihirbazı" olarak bilinen Warren Buffet ile öğle yemeği yemek için 600 bin dolar para ödedi.

Warren Buffet, her yıl eBay’de ve "açık artırma ile belirlenen" yemek arkadaşından aldığı parayı topluma sosyal hizmetler sunan Glide Vakfı’na bağışlıyor. ABD’de yaşayan Çinli işadamının kimliği açıklanmadı. Ancak, söz konusu Çinli girişimcinin "işe sıfırdan başladığı" ve ABD’ye göç ettiği ve hayır kurumlarına da 40 milyon dolar para verdiği kaydedildi. "Dünyanın en zengin üç numaralı adamı ve farklı sektörlerde 60 ayrı şirketin sahibi" olan Warren Buffet, Çinli işadamı ile New York’taki ünlü "Smith and Wollensky" et lokantasında biraraya geldi. Buffet, yemek arkadaşı için, "Birinci sınıf birine benziyor" dedi.

VURACAK FİL ARIYOR: 76 yaşındaki Buffet, bugünlerde en az 10 milyar dolar para yatırmayı planladığı bir şirket arıyor, ancak bir türlü karar veremiyor. Buffett, "Elimde bir fil silahı var ama, fili bulamıyorum. Bakmaya devam edeceğim. Uzun vadeli ekonomik avantajı olan bir şeyler arıyorum" dedi. Buffet, kurduğu yatırm şirketi Berkshire’de yerini alacak bir kişiyi de arıyor. Ancak, bu kişi de henüz bulanamadı. "Yaşlı kurt" Warren Buffet, bir espri yaparak "Survivor" türü bir yarışma düzenleyebileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Warren Buffet ile Öğle Yemeği 600 Bin Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement