'Yatırım İştahı Azalacak' Dedi Satın Alarak Büyümeyi Gösterdi - Son Dakika
Ekonomi

'Yatırım İştahı Azalacak' Dedi Satın Alarak Büyümeyi Gösterdi

\'Yatırım İştahı Azalacak\' Dedi Satın Alarak Büyümeyi Gösterdi

Akbank Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer, Küresel Mortgage Dalgası Nedeniyle Bu Yılın İlginç Bir Yıl Olacağını Belirterek, "Yatırım ve Kredi İçin Daha Az İştah Olacak, Bu da Gelişmekte Olan Ülke Bankalarını Daha Muhafazakar Yapacak. Borç Verme Politikamıza Çok Dikkatli Bakmalıyız. Fakat Eğer Türkiye'de Ekonomi Açısından Karışıklık Olmazsa Hálá Büyük Bir Potansiyel Var" Dedi.

27.02.2008 02:23

Akbank Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer, küresel mortgage dalgası nedeniyle bu yılın ilginç bir yıl olacağını belirterek, "Yatırım ve kredi için daha az iştah olacak, bu da gelişmekte olan ülke bankalarını daha muhafazakar yapacak. Borç verme politikamıza çok dikkatli bakmalıyız. Fakat eğer Türkiye’de ekonomi açısından karışıklık olmazsa hálá büyük bir potansiyel var" dedi.

BÜYÜKLER ÖKSÜRÜNCE: ABD’li finans ve borsa sitesi Bloomberg’de Suzan Sabancı Dinçer, Akbank ve Türkiye’deki bankacılık sistemiyle ilgili analiz haber yer aldı. Haberde, Suzan Sabancı Dinçer’in bu yıl içinde karşılaşacağı zorluğun küresel kredi krizinin etkisini azaltmak olacağı belirtildi. Dinçer, "Şimdi büyük çocukların sorunu var ve onlar öksürmeye başladığında herkes soğuk alıyor" dedi.

SATIN ALMA SİNYALİ: Suzan Sabancı Dinçer, Bloomberg’de yer alan söyleşisinde İspanyol Banco Santander örneğini vererek, yurdışı satın alma sinyali verdi. Suzan Sabancı Dinçer, "Banco Santander gibi bazı İspanyol bankalarının örneklerini verebilirim. Santander geçen on yıl içinde deniz aşırı satın almalarla altı kat büyüdü. Onlar inanılmaz bir başarı hikayesi oldu. Önce İspanya, daha sonra Latin pazarı ve Avrupa’da" dedi. Yazıda, Suzan Sabancı Dinçer’in Akbank’ı Doğu Avrupa, merkez Asya ve ötesinde önde gelen banka yapmaktan daha çok başka bir şey istemediği belirtildi.

TÜRK BANKALARA ZARAR VERMEZ: Bloomberg’deki haber analizde, Sabancı Holding’in diğer faaliyet alanlarıyla da ilgili bilgiler verilerek, grubun 70 şirketle 18 ülkede faaliyet gösterdiği ve 57 bin çalışana sahip olduğunu belirtildi. Grubun ’mücevheri’ olarak da Akbank gösterildi. Akbank’ın Sabancı Holding’in işletme karına yüzde 80 oranında katkı sağladığı yazıldı. ABN Amro Varlık Yönetici Patrick Lemmens, küresel düşüşün Akbank ve diğer Türk bankalarındaki kazançlara zarar vermeyeceğini söyledi. Lemmens, "Türkiye’de hala devam eden iyi bir kredi verme büyümesi var. Bu da, bir yıl içinde kazanç büyümesinin yüzde 15-20 olacağı anlamına geliyor. Küresel olarak, bunu yapabilecek olan çok banka yok. Uzun vadeli fırsat burada" dedi.

AKBANK KÁRINI ARTIRDI: Analiz haberde, geçen yıl kredi büyümesinin düşmesine karşın Akbank’ın karını artırdığı belirtildi. İstanbul merkezli Deutsche Bank’dan analist İdil Dağdelen de, Akbank’ın daha yüksek büyüme için emsallerinden daha iyi donanımlı olduğunu belirterek, "Sermayeleri var ve büyüyen kredi kitabını fonlamak için tahvilleri var. Birkaç yıl içinde sektörde sermaye enjeksiyonunu muhtemelen konuşuyor olabiliriz ama bu Akbank için geçerli olmayacak" dedi.

Babam, ’Her şeyin var ama çalışmak zorundasın’ der

BLOOMBERG’de başörtüsüyle ilgili soruyu da yanıtlayan Suzan Sabancı Dinçer, "Ben ve diğer çalışan kadınlar 83 yıllık cumhuriyet, laiklik ve demokrasinin ürünüyüz" dedi. Suzan Sabancı Dinçer, ailelerinde kız erkek ayrımı yapılmadığına da değinerek, şunları anlattı: "Çocuklar olarak hepimiz işle büyüdük. Babam her zaman aile üyeleri için ağır çalışma gerektirmeyen bir iş olmadığını söylerdi. Babam, ’Her şeyin var çalışman gerekmiyor ama eğer çalışacaksan disiplinle çalışmak zorundasın’ der."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Yatırım İştahı Azalacak' Dedi Satın Alarak Büyümeyi Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement