4'üncü Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeciliği Verimliliği Kongresi Start Aldı - Son Dakika
Genel

4'üncü Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeciliği Verimliliği Kongresi Start Aldı

4'üncü Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeciliği Verimliliği Kongresi start aldı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel: "Türkiye sebze ve meyve ticaretinde 25 milyarı çöpe atıyor" Gıda enflasyonu bu kongrede masaya yatırıldıİSTANBUL - Gıda...

10.10.2017 15:23

4'üncü Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeciliği Verimliliği Kongresi start aldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel: "Türkiye sebze ve meyve ticaretinde 25 milyarı çöpe atıyor"

Gıda enflasyonu bu kongrede masaya yatırıldı

İSTANBUL - Gıda Perakendecileri Derneği tarafından bu yıl, "4'üncü Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeciliği Verimliliği Kongresi" düzenlendi. Kongrede; gıda enflasyonu tüm yönleriyle ele alınarak, alanında uzman kişiler düşüncelerini paylaştı.

Üyeleriyle 105 milyar TL ciro, 35 bin satış noktasında 300 binin üzerinde istihdam sağlayan Gıda Perakendecileri Derneği tarafından bu yıl, "4'üncü Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeciliği Verimliliği Kongresi" düzenlendi. Perakendenin Oluşturduğu Ortak Değerler temasıyla düzenlenen kongrede; gıda enflasyonu tüm yönleriyle ele alındı.

"Türkiye, sebze ve meyve ticaretinde 25 milyarı çöpe atıyor"

Kongrede yapılan oturumda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, "Gıda fiyatlarındaki yüksekliğin en önemli sebeplerinden birinin zayiat oranının yüksekliği olduğunu belirterek, "Zayiatların yüksel olmasının sebebi de lojistikteki yetersizlik, tüketici örgütlerinin pazar payının düşüklüğü. Bugün itibariyle perakende fiyatlarda sebze ve meyve ticaretinin büyüklüğü yüz milyar. Genel kabul görmüş zayiat oranı 25 milyar. Yani Türkiye sebze ve meyve ticaretinde 25 milyarı çöpe atıyor. Bunun sebebi de doğru depolama, doğru taşıma ve ambalajlama imkanlarının olmamasıdır. 2012'de yürürlüğe giren kanunda birçok düzenleme yapmıştık ama; Türkiye olarak, sektör olarak bu düzenlemeleri başaramadık. Bugün itibariyle hep beraber sektörle birlikte yeni düzenlemeler yapma gayret içerisindeyiz. Bu süreci gıda komitesinin önderliğinde, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlığında Ekonomi Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı'nın katkılarıyla yürütmeye çalışıyoruz. Bunun içerisinde; soğuk hava deposundan ambalajlama tesisine teşvik verilmesi var. Bunun içerisinde üretici örgütlerinin pazar payının geliştirilmesine yönelik teşvikler var. Toptancı hallerinin modernizasyonu var. Bir dizi tedbirlerle bu alanın daha modern daha kaliteli yürütülmesine yönelik tedbirler alıyoruz" diye konuştu.

4\'üncü Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeciliği Verimliliği Kongresi Start Aldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 4'üncü Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeciliği Verimliliği Kongresi Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement