Ahlat'ta 579 Yıllık Kitap Ortaya Çıktı - Son Dakika
Genel

Ahlat'ta 579 Yıllık Kitap Ortaya Çıktı

Ahlat'ta 579 yıllık kitap ortaya çıktı Peygamber Efendimiz ve Battal Gazi'nin hayatının anlatıldığı kitap tarihçilere ışık tutacakBİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinin Yeniköprü köyünde ikamet eden Selahattin İşler isimli vatandaş, dedesinden kalma 579 yıllık Osmanlıca kitabını Türkçeye...

06.04.2017 10:59

Ahlat'ta 579 yıllık kitap ortaya çıktı

Peygamber Efendimiz ve Battal Gazi'nin hayatının anlatıldığı kitap tarihçilere ışık tutacak

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinin Yeniköprü köyünde ikamet eden Selahattin İşler isimli vatandaş, dedesinden kalma 579 yıllık Osmanlıca kitabını Türkçeye çevirerek gelecek nesillere aktarmak istiyor.

Hicri takvime göre 852 yıllık olan kitapta; Peygamber Efendimizin (sav) ve Battal Gazi'nin hayatını anlatan bilgilerin yer aldığını anlatan İşler, Osmanlıca yazılan kitabı Türkçeye çevirmek istediğini söyledi. Merak ederek okumaya başladığı kitap sayesinde Osmanlıcayı da öğrendiğini ifade eden 65 yaşındaki Selahattin İşler, "Bu kitapta Peygamber Efendimizin (sav) ve Battal Gazi'nin hayatı anlatılıyor. Atadan kalma bir yadigardır. Osmanlıca bilmiyordum. Merak ederek okumaya başladığım kitap sayesinde şimdi Osmanlıca kitabını rahatlıkla okuyabiliyorum. Çok güzel bir eserdir. Hicri 852 senesinde yazılmış. O zamandan şimdiye kadar intikal ederek elimize geçti. Bu kitabı Türkçeye çevirmeme yetkililer yardımcı olursa sevinirim. Bu sayede herkes kitabı okuyabilir. Çok kıymetli bir kitaptır. Bu kitabı Türkçeye çevirmek için yardım bekliyorum. Köyde de kitabı merak edip gelenler oluyor. Zaman zaman gelen köylülere kitap okuyorum. Malatya'da dünyaya gelen Battal Gazi'den de kitap oldukça bahsediyor. Batta Gazi hayatı boyunca din için, millet için, vatan için Bizanslılarla savaşmış. Kısacası kitapta Battal Gazi'nin doğumundan ölümüne kadar hayatını anlatıyor. Yalnız kitabın kim tarafından, ne zaman yazıldığını bilmiyoruz. Kitapta aynı sayfada hem Peygamberimiz hem de Battal Gazi hakkında bilgiler veriyor. Çok muazzam bir kitaptır" dedi.

Ahlat\'ta 579 Yıllık Kitap Ortaya Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Ahlat'ta 579 Yıllık Kitap Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement