Milli Formayı Giyebilmek İçin Türk Vatandaşı Olmak İstiyor - Son Dakika
Genel

Milli Formayı Giyebilmek İçin Türk Vatandaşı Olmak İstiyor

Milli formayı giyebilmek için Türk vatandaşı olmak istiyor Sivas'ta yaşayan Iraklı Muaythai dövüşçüsü Yusuf Sabah Qader Al Mustafa, Türk vatandaşı olup Türk milli formasını giymek istiyor.

06.11.2017 11:31

Milli formayı giyebilmek için Türk vatandaşı olmak istiyor

Sivas'ta yaşayan Iraklı Muaythai dövüşçüsü Yusuf Sabah Qader Al Mustafa, Türk vatandaşı olup Türk milli formasını giymek istiyor.

SİVAS - Sivas'ta yaşayan Iraklı Muaythai dövüşçüsü Yusuf Sabah Qader Al Mustafa, Türk vatandaşı olup Türk milli formasını giymek istiyor.

Irak'ın Kerkük kentinden savaş nedeniyle 2008 yılında ayrılarak Türkiye'ye sığınan Yusuf Sabah Qader Al Mustafa, Irak'ta olduğu gibi Sivas'ta da yaklaşık 5 yıldır Muaythai sporunu sürdürüyor. Türkiye'de katıldığı özel müsabakalarda bir çok madalya elde eden Iraklı sporcu, çok istese de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı için Türkiye adına resmi müsabakalara katılamıyor. Al Mustafa, Türkiye'de katıldığı profesyonel maçlarda 2 altın kemerin sahibi oldu. Tek isteği ise Türk vatandaşlığını alıp milli formayı giyerek Dünya'da ve Avrupa'da ay yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek.

Yusuf Sabah Qader Al Mustafa Türkiye'yi ve muaythai'yi çok sevdiğini belirtip "Yaklaşık 5 yıldır muaythai ile ilgileniyorum. Bir çok özel maçta birinciliğim var. Beş amatör maçta şampiyonluğum var. İki tanede profesyonel muaythai de altın kemer şampiyonluğum var. Bu işi ben artık resmi olarak düşünüyorum. Türk'üm Kerküklüyüm. Bir Türk evladı olarak Avrupa'da Türk bayrağımı dünya'da Avrupa'da dalgalandırmak istiyorum. Tek isteğim bu. Türkiye'de sığınmacı olarak yaşıyorum. 2017 yılına kadar sığınmacı olarak yaşadım. Zaten 9 yıl sığınmacı yaşadığım için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına başvurum olmuyor,"dedi.

Dünya şampiyonu olabilirim

Yusuf Sabah Qader Al Mustafa,"Vatandaşlığa başvuru hakkım oluyor ama 5 yıl daha beklemem lazım. O yüzdende 5 yıl benim için uzun bir süreç oluyor. Beş yılda ben belki dünya şampiyonu olabilirim. Bende bir Türk evladıyım. Dokuz yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Türk vatandaşı olup, o görev bana verildiğinde Türk bayrağını dünya'da ve Avrupa'da en iyi şekilde dalgalandırmak istiyorum. Kerkük'de yaşıyordum. Gerçekten orada ciddi savaşlar vardı. Can güvenliğimiz yoktu. 2008 yılında oradan çıkıp Türkiye'ye geldim,"şeklinde konuştu.

Milli Formayı Giyebilmek İçin Türk Vatandaşı Olmak İstiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Milli Formayı Giyebilmek İçin Türk Vatandaşı Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement