Minikler, Yaşlı ve Yalnız Kadınları Ziyaret Ediyor - Son Dakika
Genel

Minikler, Yaşlı ve Yalnız Kadınları Ziyaret Ediyor

Minikler, yaşlı ve yalnız kadınları ziyaret ediyorİZMİR - İzmir'in Bergama ilçesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında yaşlı ve yalnız yaşayan kadınlar öğrenciler ve veliler tarafından ziyaret edilecek.

20.12.2017 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Minikler, yaşlı ve yalnız kadınları ziyaret ediyor

İZMİR - İzmir'in Bergama ilçesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında yaşlı ve yalnız yaşayan kadınlar öğrenciler ve veliler tarafından ziyaret edilecek. Öğrenci ve velileri evinde ağırlayan 68 yaşındaki Ayşe Yalçıntaş, "Biz Geldik Sizleri de Bekleriz" adlı uygulamadan çok memnun kaldığını belirterek, "Allah hepinizden razı olsun. İnsan yaşlanınca bir gözü kapıda oluyor" dedi.

İzmir'in Bergama ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan'ın eşi Fatma Canatan öncülüğünde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında aşlı ve yalnız yaşayan kadınlar öğrenciler ve veliler tarafından ziyaret edildi. Uygulama, "Biz Geldik Sizleri de Bekleriz" adını taşıyor.

Miniklere çocukluk dönemini anlattı

Proje kapsamda Fatma Canatan, Ali Rıza Eroğlu İlkokulu Öğretmeni Nur Yılmaz, öğrenci ve veliler Bergama Gaziosmanpaşa Mahallesindeki evinde yalnız yaşayan Ayşe Yalçıntaş'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında minik öğrenciler Ayşe teyzelerine şiiler ve hikayeler okuyarak kendi hediyelerini sunarken Ayşe Yalçıntaş ise çocuklara kendi çocukluk dönemlerinin nasıl geçtiğini, hangi oyunlarını oynadıklarını, nasıl vakit geçirdiklerini anlatarak yeni kuşaklara bilgi aktarımında bulundu.

"Allah hepinizden razı olsun"

Ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Ayşe Yalçıntaş, "Allah hepinizden razı olsun. İnsan yaşlanınca bir gözü kapıda oluyor. Fatma Hanım, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrencilerimizi evimde görmekten çok mutlu oldum. Yanlarında getirdikleri ikramları çay demleyip hep birlikte yedik, sohbet ettik" diye konuştu.

"Ziyaretler devam edecek"

Proje konusunda bir açıklama yapan Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan'ın eşi Fatma Canatan, "Sosyal entegrasyonun sağlanması amacıyla başlattığımız projeye bugün start verdik. Ziyaret sırasında öğrencilerimizin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Geçmişle gelecek neslin bir arada olması ve bu kadar güzel kaynaşmasına şahit olduk. Bundan sonra da farklı okullardan öğrencilerle ve velilerimizle, teyzelerimize ziyaretler devam edecektir" dedi.

Minikler, Yaşlı ve Yalnız Kadınları Ziyaret Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Minikler, Yaşlı ve Yalnız Kadınları Ziyaret Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement