1.5 km'lik yemekte 4 bin kişi - Son Dakika
Güncel

1.5 km'lik yemekte 4 bin kişi

1.5 km\'lik yemekte 4 bin kişi

Rize'de karayolu trafiğe kapatıldı, 1.5 kilometrelik iftar sofrası kuruldu

05.08.2011 21:08  Güncelleme: 00:46

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen ve 10 gün boyunca sürecek olan Ovit Yayla Şenlikleri'nin açılışı trafiğe kapatılan karayolu üzerinde kurulan 1.5 kilometre uzunluğundaki iftar sofrası ile yapıldı. İftar sofrasında 4 bin kişi aynı anda iftarını açtı.

İftar sofrası için İkizdere ilçe merkezinde trafiğe kapatılan karayoluna 800 masa ile 4 bin sandalye yerleştirildi. 15 ayrı noktada 150 kişilik personel iftara katılan yaklaşık 4 bin kişiye çorba, kavurma, pilav, tatlı ve meyve dağıttı. İftar için civar köylerinin yanı sıra Rize'den de çok sayıda kişi İkizdere'ye geldi. Karayolu boyunca kurulan ses sistemi ile iftar öncesi Kuran-ı Kerim okunup, dualar edildi.

İftar programına Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ile davetliler katıldı. Ezanın okunması ile birlikte 4 bin kişi aynı anda orucunu açtı. İftarını açanlar, böylesi uzun ve farklı bir iftar sofrasına ilk kez konuk olduklarını belirterek etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ise, bu yıl 16'ıncısını düzenledikleri şenliklerin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle etkinlikleri Ovit yaylası yerine ilçe merkezinde aldıklarını belirtti. Ekşi, "Halkımızla iftar sofrasını paylaşmak istedik. Bu amaçla trafiğe kapattığımız karayolunda 1.5 kilometre uzunluğunda iftar sofrası kurduk.

Binlerce kişi aynı anda orucunu açtı. Bu etkinliğimiz 10 gün boyunca devam edecek. Gelecek herkese soframız açık" dedi. Şenlik, aralarında Sibel Can ve Cengiz Kurtoğlu'nun da bulunduğu 30'a yakın sanatçının katılımı ile 10 gün sürecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1.5 km'lik yemekte 4 bin kişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement