1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nda Zafer Kazak Sporcu Stalnov'un Oldu - Son Dakika
Güncel

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nda Zafer Kazak Sporcu Stalnov'un Oldu

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu\'nda Zafer Kazak Sporcu Stalnov\'un Oldu

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu tarafından KKTC Başbakanlık Spor Dairesi'nin katkılarıyla düzenlenen 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun son etabı şiddetli yağmura rağmen başarıyla tamamlandı.

21.02.2016 18:23

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu tarafından KKTC Başbakanlık Spor Dairesi'nin katkılarıyla düzenlenen 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun son etabı şiddetli yağmura rağmen başarıyla tamamlandı.

Erülkü'nün ana sponsorluğunda gerçekleşen Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun 3. Etabı'nın startı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından verildi. Yağmur dolayısıyla geç başlatılmak zorunda kalınan 40 turluk yarış, 5 tur kısaltıldı. Lefkoşa merkezde oluşturulan 1,5 kilometrelik parkuru geçen ilk 3 bisikletçi, 5. ve 30. turda 'Sun Rent a Car' firmasının koyduğu özel ödülü kazandı.

TURUN GALİBİ KAZAK STALNOV OLDU

Son günün klasman dışı olması sonucunda iki etap sonundaki sıralamaya göre, ilk kez düzenlenen 'Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun galibi Kazakistan Ulusal Takımı'ndan Nikita Stalnov oldu. Turun en iyi sprinteri ödülünü de, Kazak pedal Stalnov kazandı. En iyi yokuşçu kupasını Brisaspor'un Bulgar sporcusu Stefan Hristov Koychev alırken Kuzey Kıbrıs Güzellikleri ödülünün sahibi Basso Takımı'nın Alman pedalı Eric Süssemilch oldu. Lider formaları kazananlara ödüllerini KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı takdim etti. Akıncı tarafından lider formalarının sahiplerine ayrıca KKTC Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü olarak birer Cumhuriyet Altını hediye edildi. 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun takım klasmanının ilk sırasında ise Brisaspor yer aldı.

2017'DE TUR YİNE DÜZENLENECEK

KKTC Başbakanlık Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu, "İlk kez düzenlenen ve başarıyla tamamlanan tura desteğimiz artarak sürecek. Ayrıca bisiklet sporuna da desteğimiz artacak' şeklinde konuştu. Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir '2017'de turu yine düzenleyeceğiz, hem de üzerine koyarak bunu yapmak için yarından itibaren çalışmalara başlıyoruz" dedi.

BİSİKLET FESTİVALİ

Uluslararası yarış başlamadan önce çok sayıda bisiklet sever 'Bisiklet Festivali'nde buluştu. Usta bisikletçilerin yarışacağı 1,5 kilometrelik parkurda önce yıldızlar kategorisinde yarış yapıldı. 10 turluk yarışa, 19 sporcu katıldı.

Yıldız A kategorisinde Hasan Şentürk ilk sırayı alırken Erdoğan Hammaloğlu ikinci, Doğukan Kopça üçüncü oldu. Yıldız B kategorisinde ise Evren Yıldırım birinciliği, Şevket Hançerli ikinciliği, İbrahim Alibaba üçüncülüğü elde etti. Yıldız kategorisinde dereceye giren sporcular, ödüllerini KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın elinden aldı.

HALK SÜRÜŞÜNE YOĞUN İLGİ

Yıldızlardan sonra yoğun ilginin olduğu halk sürüşü başladı. Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, halk sürüşünün startını bisiklet üzerinden verdi. Bakan ve Federasyon Başkanı, vatandaşla birlikte pedal bastı. Vatandaşlar da yine uluslararası yarışın yapılacağı 1.5 kilometrelik parkurda 3 tur attı. Halk sürüşüne katılanlar arasında yapılan çekilişte farklı yaş gruplarından 13 kişiye sponsorlardan Akcan Bisiklet tarafından bisiklet hediye edildi.

1. ULUSLARARASI KUZEY KIBRIS BİSİKLET TURU HER KESİMİN DESTEĞİ İLE GERÇEKLEŞTİ

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'na kurumsal destekçiler olarak Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gazimağusa Belediyesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi katkı sağladı. Erülkü Süpermarket'in ana sponsor olarak yer aldığı organizasyonun sponsorları ise Girne Amerikan Üniversitesi, Sun Rent a Car, Uludağ İçecek, Mr. Brown, Caffe Pascucci, Delta Bisiklet, Yapım İnşaat, Kıbrıs Developments Milos Park Homes, T and T Airport, Magictouch, Cyproduction, Honda, Dört Gazi Nakliyat, Aksa Jeneratör, Simit Dünyası, Köseoğlu Süpermarket, Akcan Bisiklet ve Yusuf Paralik Pedal Power oldu. Le Chateau Lambousa, Arkın Palm Beach Hotel ve Merit Park Hotel organizasyona konaklama sponsorları olarak destek verirken, Kolan British Hospital sağlık sponsoru, Kuzey Kıbrıs Turkcell ise iletişim sponsoru olarak katkı sağladı.

MEDYA KURULUŞLARINDAN ÖNEMLİ DESTEK

Organizasyona medya kuruluşları da önemli destek verdi. Kıbrıs Gazetesi, Havadis, Kıbrıs Postası, Milliyet, Haberal Kıbrıslı, Detay, Halkın Sesi, Vatan, Star ve Yenidüzen gazetelerinin yanı sıra internet gazetelerinden Haber Kıbrıs ile Gündem Kıbrıs, televizyon kanallarından Ada TV, Kanal SİM, Kıbrıs TV ve Genç TV, radyolardan da Dance FM medya sponsorları olarak yer aldı. Organizasyonun yayın sponsoru BRTK, açık hava medya sponsoru Wideline olurken sosyal medya sponsoru Slogan Kurumsal, medya takip sponsoru ise Ajans Press oldu. - Lefkoşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nda Zafer Kazak Sporcu Stalnov'un Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement