10. Türkçe Olimpiyatları Şarkının Yıldızları Finali - Son Dakika
Güncel

10. Türkçe Olimpiyatları Şarkının Yıldızları Finali

10. Türkçe Olimpiyatları Şarkının Yıldızları Finali

10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen "Şarkının Yıldızları Finali", binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

06.06.2012 01:11

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen "Şarkının Yıldızları Finali", binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Birbirinden güzel Türkçe şarkıları seslendiren dünya çocukları arasından, "Gülüm Benim" şarkısındaki performansıyla Türkmenistanlı Ruslan Annamammedov birinci oldu.

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamındaki "Şarkının Yıldızları Finali", Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katıldığı görkemli bir törenle gerçekleşti. Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki geceye binlerce kişi katıldı.

Sunuculuğunu Osman Tan Erkır'ın yaptığı gecede, "Şarkının Yıldızları Finali" jürisinde ise, Kayahan, Garo Mafyan, Anjelika Akbar, Ahmet Özhan, Mehmet Ali Birand, Mehmet Akbay (Gezegen Mehmet), yapımcı Polat Yağcı, Hamdi Alkan, Işın Karaca, Mustafa Sandal, Necati Şaşmaz, Melihat Gülses, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin yer aldı. 5 kıtadan gelen çocukların söylediği Türkçe şarkılar, salonda bulunan konuklara keyifli anlar yaşattı. Gecenin sonunda, jürinin oylarıyla Türkmenistan'dan Ruslan Annamammedov, söylediği "Gülüm Benim" şarkısıyla birinci oldu. Annammaedov'a madalyasını Bakan Egemen Bağış takdim etti.

Gecede sanat ve edebiyata verdiği destekten dolayı Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'na Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Kaşgarlı Mahmut Türk Dili Ödülü"nü verdi.

Türk okullarının önemini vurgulayan AB Bakanı ve Başmüzakeraci Egemen Bağış, "Benim 2 yavrum var. Bazen onlara diyorum ki 'çok şanslısınız'. Çünkü biz onların yaşındayken, bize okullarımızda - Türkiye'nin 3 tarafı denizlerle, 4 tarafı düşmanlarla kaplıdır- diye öğretilirdi. Bize -Türk'ün, Türk'ten başka dostu yok- öğretilirdi. Bırakın dünyanın 4 farklı yerindeki insanlara dilimizi öğretmeyi, kendi vatandaşlarımıza Türkçe'yi öğretemezken, dağa taşa Ne mutlu Türk'üm yazmayı marifet zannederdik. Türk okulları dünyada Türk'ün, Türk'ten başka dostu olmasını sağlayan, Türkçe'yi sadece bizim değil, bütün dünyanın konuşmasını sağlayan ve Türkiye'nin bu aziz milletin dünyada gerçekten farklı bir sevgi ve saygıyla anılmasını sağlayan kuruluşlara; bu hizmet kervanının fikir babasına, buna destek veren gönül dostlarına, dünyanın dört bir yanında gencecik yaşında güzel dilimizi öğreten bütün öğretmenlere teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Dünyayla Türkiye arasında kültür bağı kuran olimpiyatları her yıl dikkatli bir şekilde izlediğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, "Türkçemizin, dilimizi, ses bayrağımızın dünyanın dört tarafında görkemle dalgalandığını gördüğüm zaman, bundan sonra -dergahta, divanda, pazarda, Türkçe konuşulacaktır- diyen, Anadolu'yu Türkçe'nin anavatanı yapan Karamanoğlu Mehmet Bey'in ruhunun şad olduğunu düşünüyorum. -Ülkesini bağımsızlığını korumasını bilen Türk Milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan mutlaka kurtaracaktır- diyen Mustafa Kemal'in ruhunun şad olduğunu düşünüyorum. Vatanını en çok seven, ona hizmet edendir. Bizi bu güzellikle tanıştıran dünyanın dört bir tarafındaki fedakar öğretmenlerimizin gerçek vatanseverler olduğuna yürekten inanıyorum" dedi.

Gecenin sonunda jüri üyeleri, çocuklar ve Bakanlar Günay ve Bağış, hep birlikte sahneye çıkarak, "Yeni Bir Dünya" adlı şarkıyı seslendirdiler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 10. Türkçe Olimpiyatları Şarkının Yıldızları Finali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement