Gaziantep Savunmasına ilişkin bilgi yarışması düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Savunmasına ilişkin bilgi yarışması düzenlenecek

Gaziantep Savunmasına ilişkin bilgi yarışması düzenlenecek

Gaziantep Savunmasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında bilgi yarışması düzenlenecek.

03.11.2021 13:53  Güncelleme: 14:42

Gaziantep Savunmasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında bilgi yarışması düzenlenecek.

Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediye arasında, "100. Yılında 100 Soruda Antep Savunması" konulu bilgi yarışmasının protokolü imzalandı.

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Sanat Merkezi'nde düzenlenen protokol imza töreninde yarışmanın liseler arasında yapılacağını ifade ederek, şunları aktardı:

"Antep Savunması, gerçekten tarihimizde çok önemli bir yere sahip. Büyük bir destan, büyük bir kahramanlık hikayesi. Tabi bu destanın, bu tarihin çocuklarımıza ve geleceğimize aktarılması lazım, anlatılması lazım. Çocuklarımızın, gençlerimizin en iyi şekilde geçmişini bilmesi lazım, tarihini bilmesi lazım. Bu bilinç ile eğitimini devam ettirmesi gerekiyor. Bu doğrultuda yapacağımız bu yarışmayla çocuklarımız hem 1918 ve 1920 yıllarını kapsayan Antep Savunmasının tarihini okumuş olacaklar ve buradan da çocuklarımıza yarışmalarda sorular sorulacak. Çocuklarımızın okumasını teşvik edecek bir etkinlik olduğunu düşünüyorum."

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yarışmayı geleneksel hale getirdiklerini belirterek, düzenledikleri bilgi yarışmalarıyla öğrencilerden iyi sonuçlar alacaklarına inandıklarını kaydetti.

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı da, kurumlar arası iş birliğinin önemine değinerek, çocukların sosyal ve kültürel faaliyetlerini arttırmak, genel kültürlerini zenginleştirmek ve Gaziantep'i daha iyi tanıtmak amacıyla protokol imzalamanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep Savunmasına ilişkin bilgi yarışması düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement