112 Dev Tesis Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

112 Dev Tesis Hizmete Girdi

112 Dev Tesis Hizmete Girdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şuanda Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı olacaktır.ve dünyada ilk 5'e girecek olan bir baraj.270 metre yükseklikteki Yusufeli Barajı sizin affınıza sığınarak söylüyorum, bunun ismi müsaadenizle"...

12.12.2012 15:26

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şuanda Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı olacaktır. ve dünyada ilk 5'e girecek olan bir baraj. 270 metre yükseklikteki Yusufeli Barajı sizin affınıza sığınarak söylüyorum, bunun ismi müsaadenizle Recep Tayyip Erdoğan Barajı olsun" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yapımını tamamladığı 112 dev tesisin açılışı gerçekleştirildi. Voleybol Federasyonu'nun Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende salonun ortasındaki fidanlardan oluşturulmuş olan ve üzerinde ay ve yıldız yer alan Türkiye haritası dikkat çekti. Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış törenlerini 2003 yılından bu yana sürdürdüklerini belirterek, 10.10.10 ve 11.11.11 tarihlerinde de yine toplu açılışlar yaptıklarını söyledi. Bugüne kadar yapılan hizmetlerden bazılarının başlıklarını sayan Bakan Veysel Eroğlu, "Sayın Başbakanım baraj diyince kolay değil. Barajları yapmak zor. Bunu bir de çalışanlara, müteahhitlere sormak gerekir diye düşünüyorum" diyerek, en yüksek baraj olma özelliğini taşıyan Ermenek Barajı'nı yaptıklarını kaydetti.

Bakan Eroğlu, Yusufeli Barajı'nın adının Başbakan Erdoğan'a verilmesini isteyerek, "Şuanda Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı olacaktır. ve dünyada ilk 5'e girecek olan bir baraj. 270 metre yükseklikteki Yusufeli Barajı sizin affınıza sığınarak söylüyorum, bunun ismi müsaadenizle Recep Tayyip Erdoğan Barajı olsun" diye konuştu.

Hidroelektrik Santraller hakkında da bilgi veren Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye'nin dünyada tarım konusunda söz sahibi olmak istiyorsa sulamaların bitirilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Eroğlu, "Biz sulamaları tamamen kapalı sistem, modern sulama sistemine dönüştürüyoruz ki, su da yüzde 40'a varan bir tasarruf sağlıyoruz" diyerek, Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu Konya'da 6 tane tesisin açılışını yapacağını belirtti. Eroğlu su konusunda ise, "Susuz hiçbir şehir, hiçbir ev bırakmayacağız Allah aşkına. Sayın Başbakanım Kıbrıs'a su götürme projesinin mimarı da sizsiniz" diyerek, ayrıca Türkiye'deki orman varlığının arttığını kaydetti. "Ben bu nedenle orman teşkilatımla gurur duyuyorum" diyen Eroğlu, "2012 yılı sonunda 2 milyon 300 bin hektar arazide çalışma yapalım diye karar aldık ve her yıl hedefler aşıldı 2 milyon 420 bin hektarla hedefleri aştık. Yani Avrupa'daki bir devletin yüzey alanına sahip bir alanı ağaçlandırdık ve 2 milyon adet fidanı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

BOZTEPE BARAJI'NIN ADI RECAİ KUTAN BARAJI OLARAK DEĞİŞECEK

Törende Bakan Veysel Eroğlu'nun ardından bir konuşma yapan eski Enerji Bakanlarından Recai Kutan da, Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine konuşma yapmak üzere kürsüye geldiğini belirterek, 112 dev tesisin içinde gurur duyulacak büyük barajların bulunduğunu söyleyerek, "Bu neticeyi gördükten sonra Cenabı Allah'a hamdü sena ediyorum" diye konuştu.

Geçmişteki bir baraj yapımından da örnekler veren Recai Kutan, geçmişte yapılan barajların yabancı mühendis ve müteahhitlerin eliyle yapıldığını anlatarak, şimdi ise durumun değiştiğini belirtti. Kutan bu 112 tesis için, "Türkiye'de hem ekonomik bakımdan, hem sosyal bakımdan, hem de siyasi bakımdan fevkalade büyük değişiklikler meydana gelecektir" şeklinde konuştu.

Recai Kutan, açılışı yapılacak barajlardan iki tanesinin kendisinin memleketi olan Malatya'da olduğunu söyleyerek, "Sayın Başbakanımız kendisine has vefalığı zarafetiyle talimat vermişler; 'Bu iki baraja iki tane Malatyalının adını verelim' diye. Barajlardan Kapıkaya Barajı'nın adı benim rahmetli arkadaşım Turgut Özal. Boztepe Barajı'nın adı da ben denizin adı 'Recai Kutan' olması hususunda talimatta bulunmuşlar. Özellikle bunun için de muhterem Başbakanımıza ve Orman ve Su İşleri'nden sorumlu Bakanımız Veysel Eroğlu kardeşimize de huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 112 Dev Tesis Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement