128 Kiloluk Hastaya By-Pass Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

128 Kiloluk Hastaya By-Pass Ameliyatı Yapıldı

128 Kiloluk Hastaya By-Pass Ameliyatı Yapıldı

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde, Morbid Obez kategorisine giren Ünal Eroğlu'na By-Pass ameliyatı yapıldı.

18.06.2013 16:14  Güncelleme: 09:46

- DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde aşırı kilolu olduğu için 'Morbid obez' kategorisine giren 62 yaşındaki Ünal Eroğlu'na by-pass ameliyatı yapılarak 3 damarı değiştirildi. Riskli ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Ünal Eroğlu, taburcu edildi.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran emekli, 62 yaşındaki Ünal Eroğlu'nun yapılan tetkik ve anjiyo sonrası kalp damarlarının üçünün tıkalı olduğu belirlendi. Vücut kütle endeksi 48.2 olan 128 kilo ağırlığındaki Ünal Eroğlu'nun riskli by-pass ameliyatı yapılmasına cerrahi operasyon ekibi yaptığı değerlendirmenin ardından karar verdi.

Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre morbid obez kategorisine giren Ünal Eroğlu'na, Pamukkale Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği'nde Doç.Dr. A.Vefa Özcan, Op.Dr. Aybala Tongut ve Dr. Hayati Taştan'tan oluşan ekip tarafından by-pass ameliyatı yapıldı ve tıkalı olan üç damarı değiştirildi. Ameliyat ardından bir süre hastanede gözetim altında tutulan Ünal Eroğlu, bugün taburcu edildi.

Ameliyatı yapan ekibin başkanı Doç.Dr. A. Vefa Özcan, morbid obez olarak tanımlanan kişilerin aşırı kilolarının açık kalp ameliyatı sonrası yaraların iyileşmesinde ciddi sorunlara neden olabileceğini belirterek, "Hastamız 128 kilo ağırlığında ve 163 santimetre boya sahip. Vücut kitle endeksi 48.2 olduğu için morbid obez kotegorisine giriyor. Açık kalp ameliyatında aşırı kilolu olmak yaraların iyileşmesinde ciddi sorunlara neden olabiliyor. Yatak yaralarının tedavisi de çok zorluklar çıkarabiliyor. Tüm bu risklere karşın hastamıza by-pass ameliyatı yaparak tıkalı üç damarını değiştirdik. Ameliyat oldukça başarılı geçti ve hastamız takip süresinin ardından sağlıklı şekilde taburcu edildi" dedi.

ONB - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 128 Kiloluk Hastaya By-Pass Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement