15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümünde Çanakkale Valiliği tarafından etkinlik programı düzenlendi.

16.07.2017 03:04

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümünde Çanakkale Valiliği tarafından etkinlik programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinlikler Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın Atatürk anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra, katılımcılar '15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü' düzenlendi.

Yürüyüşe, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ve eşi Emel Ertem, Çanakkale Belediye Başkanvekili Mehmet Soylu, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Savaşları Tarihi Gelibolu Alan Başkanı İsmail Kademir, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, MHP İl Başkanı Hakan Pınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından İskele Meydanı'ndaki etkinliklere geçildi.

Burada, Mehteran Takımı tarafından marşlar çalındı, şehitler için dualar okundu.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, buradaki törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz günü, hiçbir zaman esaret altına girmeyeceği, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini ve ilelebet demokrasiyi muhafaza edeceğini tüm cihana gösterdiğini söyledi.

Tavlı, 15 Temmuz akşamı Türk milletinin darbeye dur dediğini hatırlatarak, "Cani, alçak ve vatan haini olan FETÖ'cüler, 15 Temmuz akşamı bu asil millete silahlarını ateşlediklerinde, bu aziz millet darbeye dur demiştir. Vatan ve millet, Cumhuriyet ve demokrasi düşmanı olan bu hainlere bu büyük millet fırsat vermemiştir. Anafartalar'da doğan Çanakkale ruhu milletin ve ülkenin en zor zamanında, 15 Temmuz'da da ortaya çıktı. Bu asil ruh 15 Temmuz'da da tüm meydanlardaydı. Hain darbe girişine direnen ruh Çanakkale ruhudur. Kurtuluş Savaşı ruhudur. Bu ruh milli ve yıkılmaz bir ruhtur. 15 Temmuz, Kurtuluş Savaşıyla kurtarılan, Cumhuriyetle kurulan bir memleketin, demokrasinin ve milli iradenin tekrar savunulmasıdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Abdülkadir Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan gösteri sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşma canlı olarak buraya kurulan ekrandan katılanlarca izlendi.

Etkinlikte sala okunup şehitler için dua edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement