15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde "İntihara Yönlendirme" Davası - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde "İntihara Yönlendirme" Davası

15 Temmuz Şehitler Köprüsü\'nde "İntihara Yönlendirme" Davası

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin'e, "atlayacaksan atla" dedikleri iddia edilen Hülya Uysal ile Merve Özocak'ın, 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

04.05.2017 13:15

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin'e, "atlayacaksan atla" dedikleri iddia edilen Hülya Uysal ile Merve Özocak'ın, 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 66. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan Merve Özocak katıldı, diğer sanık Hülya Uysal'ı avukatı temsil etti. Duruşmada, Maktul Erol Çetin'in kardeşi Ramazan ile oğlu Can Çetin de müdahil olarak hazır bulundu.

Duruşmada savunmasını yapan tutuksuz sanık Merve Özocak, diğer tutuksuz sanık Hülya Uysal ile ilgili, akrabalık ilişkileri nedeniyle daha önce belirtmediği bazı konuları açıklamak istediğini anlattı.

Olay günü Ümraniye'deki bir notere gitmek amacıyla akrabalarıyla birlikte araçla gittiklerini dile getiren Özocak, trafik nedeniyle internetteki uygulamalara bakarken köprüde bir intihar girişiminin olduğunu öğrendiğini kaydetti.

"Hülya, camdan sarkarak 'atlacaksan atla' deyip küfür etti"

Özocak, yaklaşık 2,5 saat trafikte kaldıklarını ve bu sıkışıklığı intihar girişimine bağladığı için kendi kendine konuştuğunu anlatarak, "Tam şahsın bulunduğu noktaya geldiğimizde Hülya Uysal, bulunduğu koltuğun camını açarak ve yarı beline kadar camdan dışarı çıkarak 'atlayacaksan atla' şeklinde sözler söyleyip küfürlü konuşmuştur. Benim konuşmam ise mırıldanma şeklindedir." diye konuştu.

Konuşmasının intihar eden kişinin veya çevredekilerin duyabileceği şekilde olmadığını savunan Özocak, "Polis memuru bizim tarafımıza baktığında benim de ağzımın oynadığını gördüğü için sözü benim de söylemiş olduğumu düşündü. Şahsın yanından geçmemizle onun atlaması bir olmuştur." dedi.

Sanık Merve Özocak, bunları açıklamasının sebebinin, ilk aşamada bilmediği ancak daha sonra gördüğü Hülya Uysal'ın emniyetteki ifadesi olduğunu dile getirerek, Hülya Uysal'ın emniyetteki ifadesinde, "Araçta başımı yanımdakinin omuzuna koyarak uyuduğum sırada Merve'nin sesini duyarak uyandım" şeklinde beyanda bulunduğunu aktardı.

Sanık Hülya Uysal'ın avukatı, söz alarak aleyhteki ifadeleri kabul etmediklerini, müvekkiliyle görüştükten sonra buna karşı beyanda bulunacaklarını söyledi.

Mahkeme, duruşmayı ekim ayına erteledi.

Olayın geçmişi

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden (Boğaziçi Köprüsü) atlayarak intihar eden Erol Çetin'e, korkuluklardan inmek üzereyken "atlayacaksan atla" dedikleri iddiasıyla "intihara yönlendirme" suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen tutuksuz sanıklar Hülya Uysal ile Merve Özocak, haklarında adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Uysal ile Özocak'ın, "intihara yönlendirme" suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 'İntihara Yönlendirme' Davası - Son Dakika


Advertisement