17 Ağustos'da Adapazarı'nda, 23 Ekim'de Van'da - Son Dakika
Güncel

17 Ağustos'da Adapazarı'nda, 23 Ekim'de Van'da

17 Ağustos\'da Adapazarı\'nda, 23 Ekim\'de Van\'da

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin Van'daki depremzedemler için başlattığı yardım kampanyasına Sakaryalı'ların desteği devam ederken; toplanan yardımlar arasında 17 Ağustos depremi sonrasında Adapazarı'nda dağıtılan katalitik sobalar ve oyuncaklar da bulunuyor.17 Ağustos 1999 depreminde büyük acıların yaşandığı Sakarya'da, Van'daki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyaları büyük destek görüyor.

26.10.2011 15:06

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin Van'daki depremzedemler için başlattığı yardım kampanyasına Sakaryalı'ların desteği devam ederken; toplanan yardımlar arasında 17 Ağustos depremi sonrasında Adapazarı'nda dağıtılan katalitik sobalar ve oyuncaklar da bulunuyor.

17 Ağustos 1999 depreminde büyük acıların yaşandığı Sakarya'da, Van'daki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyaları büyük destek görüyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin başlattığı "Van'a gidiyoruz" yardım kampanyası Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) gibi şehrin en büyük sivil toplum örgütleri tarafından desteklendi.

Depremzedelerin kuru gıda ihtiyacı için de Sakarya Toptancılar Çarşısı esnafı harekete geçti. Çuvallar dolusu kuru gıda Büyükşehir Belediyesi yardım filosuna eklendi.

Kurum ve kuruluşların yanı sıra 1999 depremini yaşayan Sakaryalı'lar da bireysel olarak yardım kampanyasına katkı sağlıyor.

Konfeksiyon mağazalarının sağladığı giyim eşyalarının yanı sıra vatandaşların getirdiği yorganlar, battaniyeler, montlar ve ikinci el giyim malzemeleri de eklendi. Vatandaşlar gıda malzemeleri ile birlikte sofralarını bile Van'daki depremzedelere gönderiyor. 1999 depreminde küçük çocukların oynaması için gönderilen oyuncuklardan sağlam olanları da bu kez Van'daki çocuklara gönderiliyor.

Deprem bölgesinde kış şartlarının etkili olmaya başladığı bu günlerde en anlamlı yardımlardan biri de yine vatandaşlar tarafından sağlandı. 1999 depreminin ardından çadırlarda kalan depremzedelerin soğuktan korunması için başta Türk Kızılay'ı olmak üzere yardım kuruluşlarınca Sakaryalı'lara dağıtılan sobalar ve katalitikler; belki de yıllardır kullanmadıkları depolardan çıkartılarak bu kez Van'daki depremzedelere gönderiliyor. Aracıyla getirdiği katalitik sobayı görevlilere teslim eden Murat Şen, "Biz bu acıyı iyi biliyoruz. Van'daki kardeşlerimize de elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası Başkanı Alpay Şirin, başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde ilk etapta 6 TIR'ın yola çıkacağını belirtti. Vatandaşın desteğinin ardından yeni bir yardım filosunun da gündeme gelebileceğini belirten Şirin, "1999 depreminde büyük acılar yaşayan Sakaryalı'lar, bu kez aynı acıyı yaşayan Van'daki yurttaşlarımıza gönüllerini de gönderiyor" dedi.

Sapanca İlçesinde fabrikası bulunan Sırma Grup, Büyükşehir Belediyesinin yardım kampanyasına 1 TIR içme suyuyla katılırken fabrikaya ait 2 TIR'da yardım malzemelerinin bölgeye götürülmesi için kullanıma tahsis edildi. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17 Ağustos'da Adapazarı'nda, 23 Ekim'de Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement