17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara depreminin 16. yıl dönümü kapsamında Tekirdağ'da anma etkinliği düzenlendi.
Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği anma etkinliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Erol ve vatandaşlar katıldı.
Tuğlalı Park'ta düzenlenen etkinlikte, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Tekirdağ İtfaiye Daire Başkanlığı, 112 acil servis ekiplerince açılan stantlarda vatandaşlar bilgilendirilirken, 17 Ağustos depreminde çekilen fotoğrafların sergisi de vatandaşlar tarafından ilgi gördü.
"SAĞLIKLI YAPILAR OLUŞTURARAK CAN VE MAL KAYBINI EN AZA İNDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"
Anma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sağlıklı yapılar oluşturarak can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Albayrak, "Tekirdağ ili 1'inci dereceden deprem riski taşıyan bir il. Kuzey Marmara Fay Hattı ve Ganoz buradaki Gazi köyündeki fay hattına dayanıyor. Yani Tekirdağ ilimiz, iki fay hattından da deprem riski altında. Sağlıksız, çürük, risk taşıyan binaların yerine halkımızın desteğiyle yaşanabilir, sağlıklı yapılar oluşturarak can ve mal kaybına en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle öncelikle deprem riski yüksek olan ilçelerimizden başlayarak tüm ilçelerimizin jeolojik jeoteknik risk haritaları hazırlamaya başladık. Öncelikle fayın geçtiği mahallelerde fay tespiti ve zemin çalışmaları tamamlanmıştır. Amacımız şehrimizin planlamalarını bu çalışmalar eşiğinde sağlıklı bir şekilde tamamlayıp riskli alanlarda yapılaşmayı önlemektir" dedi.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise büyük acılardan sonra artık daha dikkatli bir belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını söyleyerek, "17 Ağustos depremi sonrası harekete geçen dikkatimizin bir büyükşehirde 473 tane toplanma noktası oluşturduğunu ama bugün itibariyle o 473 noktanın kapladığı alanın 4'te 3'ünün imara açıldığını biliyoruz. Hala zemin etütleri olmayan, uygun olmayan yöntemlerle yapılan binaların olduğunu biliyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi'nin imar işleri, büyükşehirin çalışmalarının paralelinde asla bu şehrin imarıyla oynamayacaktır. Yani kimsenin canıyla oynamayacaktır. Bir daha Allah bize böyle bir acıyı yaşatmasın" diye konuştu.
"BU VE BENZERİ ACILARIN OLMAMASI İÇİN BİR ARAYA GELEREK PLANLAMA YAPIYORUZ"
Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Erol, 17 Ağustos'ta yaşanan acılardan ders çıkarılarak planlama yapılması gerektiğini ifade ederek, "Bu gibi etkinlikler sadece günün anlam ve önemini belirtmek değil bu tarihte yaşamış olduğumuz bu acı felaketlerden ders çıkarmak bir daha bu ve benzeri acıların olmaması, meydana gelmemesi, geldiğinde de en az kayıpla nasıl atlatabiliriz planlamasını yapmak için bir araya geliyoruz. Artık yerel yönetimlerimiz, devletimiz dünden daha fazla bu konuya önem vermekte adeta her gün afetler konusunda yeni projeler hayata geçirmektedir" dedi.
17 Ağustos depremini yaşayan Zeynep Çakır ise en ufak bir sarsıntıda o günleri hatırladığını söyleyerek, "O kadar korku yaşadık ki bizler de en ufak bir sallantıda korkuyoruz. Ben Erzincan'da yaşadığım için oradan biraz daha alışığım. Ama konu komşu hepsi siteden dışarı çıkıyor en ufak bir sallantıda. Allah bir daha öyle bir şey yaşatmasın" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Güncel › 17 Ağustos Marmara Depremi Tekirdağ'da Unutulmadı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?