2015 Haldun Taner Yılı Nedeniyle Kosova?da Türk Tiyatrosu "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım"... - Son Dakika
Güncel

2015 Haldun Taner Yılı Nedeniyle Kosova?da Türk Tiyatrosu "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım"...

2015 Haldun Taner Yılı Nedeniyle Kosova?da Türk Tiyatrosu "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım"...

Dha DIŞ HABER - 2015 Haldun Taner Yılı nedeniyle Kosova'da Türk Tiyatrosu "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" oyunuyla perdelerini açtı Balkanlar'da yaklaşık 80 yıldır hizmet veren Türk tiyatrosunda, bu yıl Türkiye'de 2015 Haldun Taner Yılı ve Haldun Taner'in 100. yaşı nedeniyle, usta tiyatro yazarı Haldun Taner'in "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" oyununun galası yapıldı.

18.03.2015 17:25

Dha DIŞ HABER - 2015 Haldun Taner Yılı nedeniyle Kosova'da Türk Tiyatrosu "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" oyunuyla perdelerini açtı

Balkanlar'da yaklaşık 80 yıldır hizmet veren Türk tiyatrosunda, bu yıl Türkiye'de 2015 Haldun Taner Yılı ve Haldun Taner'in 100. yaşı nedeniyle, usta tiyatro yazarı Haldun Taner'in "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" oyununun galası yapıldı.

Kosova'nın Prizren kentinde faal olan Rumeli Türk Tiyatro Sanatçılar Derneği tarafından sahneye konan oyunu usta tiyatro sanatçısı ve yönetmen Zekir Sipahi yönetti. Gala gecesinde Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile çok sayıda milletvekili yanı sıra Kosova'da görev yapan Türk subayları da katılı. Prizren Kültür Evi Salo'nunda galası gerçekleşen oyunda Türk tiyatrosunun eski sanatçıları ile genç kuşak sanatçılar sahne aldı. Oyunun, Türkiye Cumhuriyeti'nin en başarılı tiyatro yazarlarından Haldun Taner'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2015 Haldun Taner Yılı lan edilmesi nedeniyle sahneye konduğu belirtildi. Oyun sonrası KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan tiyatrocuları tebrik ederek çiçek verdi. Burada bir konuşma yapan Büyükelçi Ozan, Türkiye Cumhuriyeti kurumları olarak Kosova'da Türk tiyatrosuna sahip çıkacaklarını söyledi. Kamu Yönetimi Bakanı MahirYağcılar da, 'kısıtlı imkanlarla büyük işlere imza atan tiyatrocularımızı tebrik ediyorum. Biz de tiyatrocularımızı desteklemek adında az imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yaptıklarımız yetmiyor. İtiraf etmek gerekirse ne bireysel ne de Kosova Cumhuriyeti kurumları ne de Türkiye kurumları olarak gereğini yapamadık. Geleceğimiz, ayakta kalmamız, Türkçemiz ve birlik ve beraberliğimiz için tiyatrocularımıza daha fazla destek olmalıyız'dedi. 'Rumeli' Türk Tiyatro Sanatçıları Derneği Başkanı Asım Mongovci de, oyunun sahneye koyulmasında katkısı olanlara teşekkür etti.

Oyunun, Türkiye Cumhuriyeti'nin en başarılı tiyatro yazarlarından Haldun Taner'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2015 Haldun Taner Yılı ilan edilmesi nedeniyle sahneye konduğu belirtildi.

Oyunun önümüzdeki günlerde tekrar seyircisiyle buluşması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2015 Haldun Taner Yılı Nedeniyle Kosova?da Türk Tiyatrosu 'Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement